Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki VPS wybrać.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczerze to na tym VPS Starter kiedyś miałem TS3 postawiony było na nim +/- 100 osób bot muzyczny oraz jts3 i nie było problemów z zasobami maszyny, ba! Nawet dwa boty muzyczne przy tym mogłem postawić, lecz już trochę jechało po zasobach.  
Hosting jest sam w sobie dobry, lecz słaba ochrona.  Jeżeli nie zależy Ci na ochronie przed atakami tylko na utrzymaniu serwera tak aby stał to ten VPS jest dobrym rozwiązaniem ;) 

Opublikowano

Szczerze to na tym VPS Starter kiedyś miałem TS3 postawiony było na nim +/- 100 osób bot muzyczny oraz jts3 i nie było problemów z zasobami maszyny, ba! Nawet dwa boty muzyczne przy tym mogłem postawić, lecz już trochę jechało po zasobach.  

Hosting jest sam w sobie dobry, lecz słaba ochrona.  Jeżeli nie zależy Ci na ochronie przed atakami tylko na utrzymaniu serwera tak aby stał to ten VPS jest dobrym rozwiązaniem ;)

właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem  , ochrona to już będzie leżeć po mojej stronie ;)

dzięki i do zamknięcia.

Opublikowano

właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem  , ochrona to już będzie leżeć po mojej stronie ;)

dzięki i do zamknięcia.

Zanim popełnisz błąd. NIE JESTEŚ W STANIE ZAPEWNIĆ OCHRONY. Przed atakiem DDoS ulegnie każde softwarowe pseudo zabezpieczenie nie poradzi sobie z takim atakiem. Bez porządnego hardwarowego firewall'a (którego w mintshost oczywiście brak) nic nie zrobisz. Tak samo ich blackholing polegający na odcięciu serwera od świata. Więc polecam się 3x zastanowić. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...