Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Minecraft, a szybkość internetu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy z takim połączeniem internetowym uda mi się udźwignąć na serwerze 10 osób bez zbyt dóżych lagów?

W Panel Sterowania ---> Połączenie sieciowe, piszę że prędkość mojego internetu to 1.0 Gb/s

Na tej stronie http://twojeip.wp.pl/?ticaid=114a0bprędkość mojego internetu waha się pomiędzy 12Mb/s i 26 Mb/s

Opublikowano

Na takim internecie postawisz może z 11/12 slotów.

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Opublikowano

Procesor to Intel Core 2 Duo E7400

Pamięć RAM: 3,5Gb

Na serwerze jest 12 pluginów.

Typ serwera to No-Hamachi.

Opublikowano

Na tym procesorze to postawisz z 2/3 sloty (na Windowsie).

Nie ma co się bawić w serwerowanie na własnym PC bo to nigdy nie wyjdzie.

Pisz PW! ;)

Opublikowano

Na tym procesorze to postawisz z 2/3 sloty (na Windowsie).

Nie ma co się bawić w serwerowanie na własnym PC bo to nigdy nie wyjdzie.

Chodzi mi o taki serwer z białą listą, na którym będę grał ja i moi znajomi. Ostatnio na serwerze było 8 osób i wszyscy pisali że lagów nie mają.

Opublikowano

Nie bawilbym sie na twoim miejscu w robienie serwera na PC. Tak ciezko zrzucic sie po 1 zl i kupic na jakims hostingu... Typu enderchest, fiberhost?

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Nie bawilbym sie na twoim miejscu w robienie serwera na PC. Tak ciezko zrzucic sie po 1 zl i kupic na jakims hostingu... Typu enderchest, fiberhost?

Dlaczego nie na PC? Przecież serwer nie musi być 24/7, bo gram ze znajomymi i nie mam zamiaru robić serwera publicznego.

Opublikowano

@ReFaza nie musi to byc serwer publiczny. A jak juz to moze niezle lagowac na PC.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

­Jak chcesz zrobić serwer u siebie w domu możesz kupić serwer domowy, wtedy nie musisz się zbytnio martwić o resztę, w zależności od maszyny możesz postawić 30 do 90 slotów (chyba że kupisz coś jeszcze lepszego niż się spodziewam ;D). Wstawisz to do takiej lodówki (musi być chłodzenie bo bez tego serwer słabo będzie chciał działać), wykupisz zewnętrzne IP i podepniesz pod DNS i masz dedyka w domu :D Robiłem tak kiedyś ale serwer był do bani i padł po roku :/

A jak chcesz zrobić serwer z whitelist to nie ma problemu żebyś zrobił to na własnym kompie :D Tylko nie pociągniesz więcej niż 15 slotów :/

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Tak jak pisałem wcześniej, chce zrobić serwer 10 slotów i tyle mi wystarczy do gry ze znajomymi. Kilka dni temu zrobiłem na próbę publiczny serwer 20 slotów, weszło tam 8 osób, wszyscy pisali że lagów nie mają. Chodzi mi o to czy przy 10 osobach na serwerze nie będzie zbytnio lagować? Nie będą wykupywać hostingu ani dedyka.

Opublikowano

­Nie powinno być lagów ;) Ustaw jeszcze w pliku startującym serwer  1,5 gb RAM'u i serwer będzie śmigał jak należy :D

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

­Nie powinno być lagów ;) Ustaw jeszcze w pliku startującym serwer  1,5 gb RAM'u i serwer będzie śmigał jak należy :D

No i o taką odpowiedź mi chodziło od początku  ;)

Temat można zamknąć.

Opublikowano

No i o taką odpowiedź mi chodziło od początku  ;)

Temat można zamknąć.

Naprawdę uważasz, że jeśli jedna osoba z wszystkich które wypowiadały się w tym temacie napisze że "będzie działać" to wszystko się zmieni?

Moim zdaniem nie będziesz w stanie utrzymać więcej jak 5 osób bez najmniejszych lagów czy innych opóźnień.

Pisz PW! ;)

Opublikowano

Jeśli Pan wraz z kolegami mają premki, mogą Państwo stworzyć darmowy serwer na domenie freeservers.pl. Jeśli Państwo premek nie mają, mogą Państwo się zrzucić, bo serwer na tym hostingu kosztuje jednorazowe 5 złotych :P

P3Mo0F4.gif

Opublikowano

Naprawdę uważasz, że jeśli jedna osoba z wszystkich które wypowiadały się w tym temacie napisze że "będzie działać" to wszystko się zmieni?

Moim zdaniem nie będziesz w stanie utrzymać więcej jak 5 osób bez najmniejszych lagów czy innych opóźnień.

Było 8 osób na serwerze i żadnych lagów/opóźnień nie było. Wszyscy napisali że lagów ani opóźnień nie mają, a poza tym, graliśmy parkoura...

Jeśli Pan wraz z kolegami mają premki, mogą Państwo stworzyć darmowy serwer na domenie freeservers.pl. Jeśli Państwo premek nie mają, mogą Państwo się zrzucić, bo serwer na tym hostingu kosztuje jednorazowe 5 złotych :P

Nie mamy premium, i nie potrzebujemy hostingu  ;)

Opublikowano

Nie powinno być lagów bo ja przy 1gb RAM miałem serwer 10 slotowy i 20 pl (zacztnałem przygodę z MC) i nie było lagów. To było kiedyś a teraz mam serwer hamachi 1gb RAM, pricek z AMD na starym kompie i spokojnie może na nim grać 10 osób i gram z kolegami + 15 pluginów. Przy 15 slotach robiły się lagi... A jak ustawisz 1,5 GB ramu to pociągnie na luzie... Tylko wyłącz skype bo opóźnia łącze ;)

Pomogłem? Daj like'a!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...