Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot do gier przeglądarkowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacząłem się uczyć c++. umiem napisać prosty bezużyteczny program w konsoli.

mam pytanie. co muszę się nauczyć, co potrzebuję żeby umieć zrobić bot, ktory loguje konto na daną stronę i robi określoną czynność i wylogowuje konto i sam z siebie powtarza to np za 3h.

Opublikowano

Zacząłem się uczyć c++. umiem napisać prosty bezużyteczny program w konsoli.

mam pytanie. co muszę się nauczyć, co potrzebuję żeby umieć zrobić bot, ktory loguje konto na daną stronę i robi określoną czynność i wylogowuje konto i sam z siebie powtarza to np za 3h.

Poczytaj o:

• Protokole HTTP(starczy artykuł na Wikipedii)
  • WinHTTP - znajdziesz w MSDN
  • Funkcji Sleep

No i przydatny będzie dodatek do Firefox'a "Live HTTP Headers". Na Chrome powinien być również jakiś podobny.

Opublikowano

Ok. jeszcze mam pytanie, czy do tego potrzebna jest znajomość PHP, czy jest możliwość zrobienia tego w c++?

z tą funcją sleep to chodzi o to żeby program zamknąć w takiej nieskończonej pętli?

for(int i=-13; i<0; i=i-2)
    {
     //program
     sleep(10800000)
    }
Opublikowano

Ok. jeszcze mam pytanie, czy do tego potrzebna jest znajomość PHP, czy jest możliwość zrobienia tego w c++?

z tą funcją sleep to chodzi o to żeby program zamknąć w takiej nieskończonej pętli?

for(int i=-13; i<0; i=i-2)
    {
     //program
     sleep(10800000)
    }

Tak, ona czeka tyle milisekund ile się jej poda. Swoją drogą nie rób takich pętli, tylko użyj:

while(true)

lub

for(;

.

Nie, nie jest potrzebna znajomość PHP.

Opublikowano

czy istnieje jakaś funkcja (c++) na to żeby program otworzył link? w sensie żeby po uruchomieniu programu, otworzył wybraną stronę.

próbowałem to zrobić przez fstream, ale udało mi się tylko żeby wyświetlił się link w konsoli, napisany w notatniku

Opublikowano

czy istnieje jakaś funkcja (c++) na to żeby program otworzył link? w sensie żeby po uruchomieniu programu, otworzył wybraną stronę.

próbowałem to zrobić przez fstream, ale udało mi się tylko żeby wyświetlił się link w konsoli, napisany w notatniku

WinHTTP, o którym ci wcześniej napisałem służy właśnie do łączenia się ze stronami, wysyłania zapytań itd..

Opublikowano

nie rozumiem tego winHTTP. zrobiłem tak że stworzyłem w c++builderze6  aplikację która pokazuje współrzedne myszki, i zapamiętuje je. program umie tez klikac myszką i klawiaturą. wszytko w ustalonej kolejnosci. 

ale nie wiem jak zrobic żeby widząc cos na stronie (np. jezeli jest 2000surowcow w koncie to robi x; jezeli jest 3000surowcow w koncie to robi y)

Opublikowano

nie rozumiem tego winHTTP. zrobiłem tak że stworzyłem w c++builderze6  aplikację która pokazuje współrzedne myszki, i zapamiętuje je. program umie tez klikac myszką i klawiaturą. wszytko w ustalonej kolejnosci. 

ale nie wiem jak zrobic żeby widząc cos na stronie (np. jezeli jest 2000surowcow w koncie to robi x; jezeli jest 3000surowcow w koncie to robi y)

Jak nie rozumiesz to postaraj się zrozumieć... Możesz np. spróbować przeczytać tego tuta: http://www.mpcforum.pl/topic/791862-tut-winhttpau3-czyli-piszemy-bota-do-gieraplikacji-przegladarkowych/Co prawda nie do C++, więc wszystkie nazwy funkcji są inne, ale pokazuje na czym to polega. Do tego można też poszukać coś więcej o tym(Google)...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...