Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Hardcore.

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy powinnny być komendy typu /spawn?

• Tak (co parę godzin)
      2
    • Nie
      6
  2. 2. Eq na start jest dobre czy powinno się coś dodać/usunąć?

• Jest dobrze
      5
    • Trzeba coś dodać (co w komentarzu)
      2
    • W ogóle nic nie powinno być na start
      1
  3. 3. Ban powinien być na:

• 12 godzin
      5
    • 24 godziny
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Moje Pytane. Jak powinien wyglądać Hardcore? co on powinien zawierać?

Miałem jeden w 2013 roku i były (i nadal zamierzam dać) takie opcje jak:

- 2 życia na start

(Po smierci ban na 12/24 godziny)

- brak teleporterów

- mocniejsze potwory

(wzmocnione pluginem (silniejsze i twardsze))

- mały spawn (w którym jest tp w losowe miejsce)

- i na start dwa jabłka

Co powinien zawierać jeszcze wg. was, ludzi którzy by grali??

Powinny być gildie? Albo chociaz mozliwość grup jakichś?

Opublikowano

Nie dawaj na spawnie żadnego darmowego jedzenia, ponad to bardzo mały drop z kamienia, jeżeli dałbyś rade to poszerzająca się co jakiś czas mapa tzn, że na początku masz 2500x2500 po kilku dniach mapa się zwiększa np o 100 kratek. Utrudnij jeszcze bardziej zdobywanie diamentów np. możesz je dostać tylko przez ich zrobienie z bloków żelaza, złota i obsydianu.

Opublikowano

Nie dawaj na spawnie żadnego darmowego jedzenia, ponad to bardzo mały drop z kamienia, jeżeli dałbyś rade to poszerzająca się co jakiś czas mapa tzn, że na początku masz 2500x2500 po kilku dniach mapa się zwiększa np o 100 kratek. Utrudnij jeszcze bardziej zdobywanie diamentów np. możesz je dostać tylko przez ich zrobienie z bloków żelaza, złota i obsydianu.

Co do dropu to myślałem o zwykłym jak w klasycznym minecrafcie. Będzie oczywiście Anty xRay

Mapa na pewno będzie zwiększana, począwszy od 3 tyś kratek.

Opublikowano

Drop z rud to jeszcze lepszy pomysł,ale może być problem z upilnowaniem graczy. Jeżeli mówiąc o antyxrayu masz na myśli plugin, który wysyła na czat, że ktoś wykopał rudę to jest to bardzo słaby pomysł. Dodatkowo możecie zablokować naturalną regeneracje życia albo bardzo ją spowolnić. 

Opublikowano

Daj na start tylko 12 mięska, obojętnie jakiego, byle upieczonego. 

Opublikowano

Drop z rud to jeszcze lepszy pomysł,ale może być problem z upilnowaniem graczy. Jeżeli mówiąc o antyxrayu masz na myśli plugin, który wysyła na czat, że ktoś wykopał rudę to jest to bardzo słaby pomysł. Dodatkowo możecie zablokować naturalną regeneracje życia albo bardzo ją spowolnić. 

Myślałem o czymś takim jak plugin (mam go już) który po włączeniu xraya pokazuje pod ziemią wszędzie rudy, nie widać nic innego, tylko tak jak by podziemią były same rudy.

Ten Anty xRay jest pewny

post-931466-0-99931400-1428134368_thumb.png

Co do jedzenia to tak myślę, aby własnie nie dawać bądź dać 1/2 jabłka na start i nic więcej.

Chyba właśnie nie dam nic tak myślę.

Opublikowano

Chodzi mi o miejsce jak gracze pierwszy raz weszli na serwer i czytają regulamin, bo trochę głupio tracić jedzenie na regulaminie.­

aw

Opublikowano

To są te teleportery, czy nie? :P

­

Miałem Serwer bez tp i planuje dalej bez tp :P ale chcę wiedzieć co myslą ludzie o tp np raz na parę godzin.

:3

A tp w losowe miejsce na mapie na spawnie to chyba nie powinien być brany pod uwagę jako teleporter :p

To raczej podstawa :p

Opublikowano

Teleportacji w ogóle nie powinno być ,to za duże ułatwienie wg. mnie.

Mówisz o teleportacji ogólnie czy o teleporcie w losowe miejsce ze spawnu?

Teleportów typu spawn myślę że w ogóle nie zrobię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...