Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy zagrali byście na takim serwerze?

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. [Pytanie] Czy zagrali byście na takim serwerze?

• Tak
      14
    • Nie
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy zagrali byście na serwerze Real Life gdzie działki, mieszkania były by dawane przez admina/osoby do tego przeznaczonej.

- Oprócz pracy górnika, drwala, farmera itp. byli by strażacy, elektrycy, policjanci, ogrodnik, złodziej (uznajmy to za pracę ;))

- prawo jazdy i możliwość kupna auta, możliwość żenienia się, narkotyki, choroby, telefon, itp.

Nie ma chyba dużo takich serwerów.

Napiszcie mi swoją opinie, jak tak/nie to uzasadnicie to.

Opublikowano

Powiem ci tak z tymi działkami to nie najlepszy pomysł. Czekanie aż ktoś nam da działkę mija się z celem, lepiej zróbcie je płatne poprzez plugin SRM. Z chęcią zagrałbym na takim serwerze o ile byłaby jakaś kooperacja między ludźmi z różnymi zawodami np. żeby zdobyć drzwi do domu musimy kupić je od drwala, od farmera np. kupno zboża i żeby tylko te grupy mogłyby tego dostarczać.

Opublikowano

To dobry wręcz świetny pomysł chętnie zagram ;)

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Jak Najbardziej Tak. Moim Zdaniem Powinieneś Zrobić tak: tak jak napisałeś Działki dawane przez Admina, tylko że opłacane np. codziennie. Jeśli ktoś nie opłaci po 3 dniach to zostanie eksmitowany z działki. A resztę to tak jak napisałeś. Jak byś zrobił taki serwer to owszem bym grał z chęcią

Opublikowano

Dodając do mojej poprzedniej Wypowiedzi. Polecam ci Dodać jeszcze bank, zrób górnictwo tak jak jest na prawdę np. masz stone i wydobywasz gravel, gravel zanosisz do NPC który zajmuje się przesiewaniem gravel'a i masz jakąś szanse na drop np. złota. możesz wymyślić na jakiej zasadzie może to działać.

Opublikowano

@Julez

Myślałem o SRM było by to bardziej funkcjonalne. Fajnym pomysłem jest też to, że np. zboże może dostarczać tylko farmer. Postaram się to zrobić. Było by kilka budynków np. Siedziba Drwali i tam były by stragany.

@Michal10390

Hmm.  Podatek! Dobry pomysł :D Banki były by oczywiście, myślałem też żeby zrobić możliwość posiadania karty kredytowej.

Opublikowano

Nie ma dużo takich serwerów, bo nikomu się jeszcze nie udało, a uwierz mi takich tematów było ze sto. Zamiast pytać, czyń. :D Chyba oczywiste, że twój pomysł jest ciekawy i na swój sposób unikalny.

Opublikowano

Czy zagrali byście na serwerze Real Life gdzie działki, mieszkania były by dawane przez admina/osoby do tego przeznaczonej.

- Oprócz pracy górnika, drwala, farmera itp. byli by strażacy, elektrycy, policjanci, ogrodnik, złodziej (uznajmy to za pracę ;))

- prawo jazdy i możliwość kupna auta, możliwość żenienia się, narkotyki, choroby, telefon, itp.

Nie ma chyba dużo takich serwerów.

Napiszcie mi swoją opinie, jak tak/nie to uzasadnicie to.

Czekaj czekaj... Nie przywiało Cię przypadkiem z tego tematu... ? Jeśli masz te same skrypty to wiedz że serwer nie wypali :)

http://www.mpcforum.pl/topic/1393474-dl-skrypty-oraz-spis-pluginów-serwera-polishlife/?p=11836203

Robienie serwera na czyichś skryptach, to chyba jakieś żarty hah ^^

Opublikowano

@ZEDn

Tak. Ale chyba to nie grzech wykorzystać parę skryptów? Sam nie znam się na pisaniu, a nie będę się prosił o napisanie, już zrobionego skryptu.

Opublikowano

Dobry pomysł. Chciałbym wrócić do czasów kiedy to czeka się na admina, żeby dał działkę :P

Admin daj no działke!

Opublikowano

@ZEDn

Tak. Ale chyba to nie grzech wykorzystać parę skryptów? Sam nie znam się na pisaniu, a nie będę się prosił o napisanie, już zrobionego skryptu.

Wiesz co, ogólnie to nie mówie Ci abyś ich nie wykorzystywał. Ale mi osobiscie nie podoba się to, że ktoś poznając 3 skrypty na forum robi od razu serwer z myślą że będzie na nim grało po 20 osób ;/

Opublikowano

Zagrałbym z chęcią. ;) I mam propozycję - dodaj pracę Lekarza lub Medyka :)

Opublikowano

@Zetrzyk

Nie, serwer nie zapowiada sie dobrze podales tylko zdawkowe info. Serwerow w polsce na moje oko jest okolo 500 co Cie wyrozni z tej grupy? Masz jakis plan? Jak oplacic serwer itp? Znalezc ludzi do administracji? Zrobic budowle? Napisac strone i ogarnac pluginy? Zapewnic start serwerowi na przyszle pol roku, czy jestes kolejnym ktory zasmieci publikacje i yt 1 miesiecznym niewypalem? Ogolna koncepcja mi sie nie podoba. Jestem na nie..

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...