Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] SMS Shop za pomocą MySql?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, potrzebuje sms shopu pod homepay, który łączy się z serwerem za pomocą MySql. Czy da się jakoś przerobić ten, który łączy się za pomocą RCONa na taki, żeby łączył się za pomocą MySql? Chodzi o to, że Craftserve nie udostępnia portów RCON i jak ich zapytałem jak mam podpiąć swój SMS Shop, to odpisali mi, że za pomocą MySql..

Czy ktoś umie przerobić SMS Shop zeby uzywal MySql, a nie RCONa, albo ktoś umie robić taki sms shop, albo taki posiada?

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Opublikowano

Sklep pod MySQL?

Więc to działa tak...

Gracz kupuje usługę -> potwierdza kod -> system wpisuje do bazy informację o zakupionej usłudze -> następnie (autorski) plugin sprawdza czy gracz zakupił tą usługę -> jeśli tak to przydziela mu przedmiot

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Opublikowano

Takie coś to nie jest 5 minut roboty.

I raczej nikt Ci tego za darmo nie zrobi.

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Opublikowano

@Warwarin a jakos jaśniej da sie to opisac? :D

@jasmin11 kto powiedzial, ze za darmo. Nie pisze, ze kupie, bo temat mi do kosza wywalą. PW :D

W konfiguracji serwera masz zdefiniowany port Rcon, tak? Domyślnie bodajże 25575. Z tego co napisałeś wynika, że ten port jest zablokowany przez hosting, więc po prostu zamień go na jakiś inny port i sprawdź, czy zadziała.

Opublikowano

Napisz do mnie na PW. Mam coś takiego :)

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Jest masa pluginów które mogą zastąpić RCONA oczywiście trzeba wiedzieć jak to użyć. Sam osobiście używam jednego z nich

Opublikowano

@kisi - ale nawet inne pluginy korzystające z jakiegokolwiek połączenia klient <-> serwer muszą mieć dostępny port, a Craftserve takowych nie udostępnia.

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Hmm no ja używam dedyka. A na craftserve pewnie na osobnej maszynie jest strona a na osobnej serwer ta ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...