Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

31 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki chcecie typ serwera?

• freebuild
      3
    • skyblock
      2
    • sv+gildie
      8
    • hardcore
      4
    • minigames
      2
    • PvP
      2
    • RPG ( Ciężko będzie zrobić )
      8
    • Creative
      0
    • Inne - Napiszcie w komentarzach :)
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników mpc :)

Mam do was pytanie, jaki typ serwera mam zrobić?

Może jakis nowy?

Jestem zielony w skriptach i pluginach więc to akurat jest nie dla mnie.

Zagłosujcie w ankiecie :)

Pozdrawiam.

Gość treekt_ovie
Opublikowano

Zawsze głosuje na mini games... zagłosuje i tutaj xD

Opublikowano

Moje Zdanie: Ja tworze Serwer Hardcore których jest pełno i słabych. Mam tą myśl że może Serwer Nie wypalić więc tworze Zapowiedź serwera by sprawdzić jakie będzie Zainteresowanie. Jeśli małe to napisze że serwer nie zostanie otwarty z powodu małego Zainteresowania. Ale Nawiązując do Tematu. Polecam ci RPG bo jest ich na prawdę mało. Więc byś musiał się na prawdę postarać. Pamiętaj Wszystko zależy od Reklamy Serwera. Jeśli będzie słaba to nikt nie wejdzie bo pomyśli że serwer Jest słaby, a jeśli jednak zrobisz dobrą Reklamę to ktoś może wejdzie. Jak na razie tyle mam do powiedzenia. Jeśli z czymś się nie zgadzasz to napisz

Opublikowano

Teraz jest mało dobrych i ciekawych trybów SkyBlock. Polecam Ci stworzyć ten tryb, ponieważ jest ich teraz mało i mają duże zainteresowanie.

Trybów Survival + Gildie, itp nie polecam już tworzyć, ponieważ są już znudzone dla graczy i jest ich bardzo dużo.  

Jeśli zdecydujesz się już postawić tryb SkyBlock, to aby zachęcić graczy do zagrania na Twoim serwerze, to musi być na nim ogarnięta w 100% i pomocna administracja, autorskie pomysły, dobrze by było, żeby były autorskie pluginy, lecz to nie jest najważniejsze i musi być jakaś reklama. 

Opublikowano

Ja osobiście jestem w trakcie projektu "Serwer Hardcore" :) . Co do tematu to chyba malo jest serwerów Survival... Tylko te przereklamowane easyhc

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Moim zdaniem takie pytanie "jaki serwer zrobic " itd nie powinno miec nigdy miejsca !! Poniewaz to ty powinienes wiedziec jaki serwer chesz zrobic, dajesz teraz efekt jak bys mial robic serwer na sile.. Ze musisz go zrobic obojetnie jakiego, z niewiadomych Przyczyn, ja tworze serwery mmo-rpg i siedze w tym 3 lata, serwer jest bardzo profesjonalny i dopracowany, i nie robie go dlatego ze dalem ankiete i "tak wyszlo" tylko robie go z czystej przyjemnosci i jest to czesc mojego hobby, i wkladam w ten serwer naprawde duzo serca, i bez nadzieji ze wypali czy bedzie slawny. Jesli robisz cos zeby wypalilo to z gory moge ci powiedziec ze nie nie wypali bo serweey robi sie z pasji, a nie w celu "wypalenia" czy zarobkowym.

Opublikowano

Projekt nawet nie zacznie być robiony albo go porzucisz bo sam nie wiesz co chcesz. Osobiście chętnie zagrałbym na sky blocku z ciekawymi zadaniami i mini grami dla zabicia czasu.

Opublikowano

Popieram UltraCiastko. Serwer powinien być robiony z pasji dla graczy i dla przyjemności a nie napiszą to zrobię taki serwer. Osobiście mam serwer na modach Technicznych jest przy nim dużo pracy i wiele problemów. Teraz jeszcze chce otworzyć serwer z Pokemonami i nie wiem czy to wypali ale sam bym chciał zagrać na takim serwerze i robię go ze znajomymi z pasji a nie z musu. Oczywiście masz kolegów którzy ci zrobią serwer to rób ale potem będzie problem z jego utrzymaniem. Do tego to pytanie wygląda jak byś liczył tylko i wyłącznie na kasę z serwera a bez wkładu własnego i ciężkiej pracy na to nie licz. Oczywiście jak będzie to ogarnięte i dobrze utrzymane to serwer sam się utrzyma na siebie i może z czasem zyski przynosić.

Opublikowano

Szczerze RPG jest tego minimum z minimum w PL nie spotkałem za dużo RPG tym bardziej na Forum jest ich 1/2 i tylko tyle

Co do roboty masz rację Ciężko będzie i to masakrycznie ;) wiem coś o tym bo właśnie robię ten typ od 3tyg i ledwo co mam na nim zrobione a siedzię do 4nad ranem z robotą :D

W RPG trzeba pomyśleć żeby coś dodać nie to co EasyHC gdzie dodajesz Arenę na całą mapę i Gildie i tyle.

W RPG musisz mieć pomysł od początku w między czasie dodawać jakieś dodatki :p jak chcesz mogę Ci podsunąć pomysły na RPG (bo widzę że ten tryb wygrywa) bo sam mam ich sporo a nie wszystkie zamieszczę na serverze bo nie ta tematyka RPG :D

TEMAT

Opublikowano

Serwer z modami.  Sam mam i nie polecam jeśli ma być to spora paczka. Wiecznie problemy, co chwile coś się sypie i trzeba naprawiać a jak ktoś dopiero zaczyna to będzie to nie lada wyzwanie.

Opublikowano

RPG, z autorską mapą nawiązującą do czegoś np World of Warcraft,potrzebujesz do tego dobrej maszyny,ogarniętych budowniczych,ogarniętej administracji,kasy na reklame :>

687qco.png

Opublikowano

Serwery RPG, tak myśle :P

895041b0b72123aamed.jpg

Opublikowano

RPG, z autorską mapą nawiązującą do czegoś np World of Warcraft,potrzebujesz do tego dobrej maszyny,ogarniętych budowniczych,ogarniętej administracji,kasy na reklame :>

Mam serwer z cs**.pl :) i oplaca sie

Opublikowano

Serwer wypali tylko taki, na ktorym lubisz grac najbardziej. Tylko taki zrobisz dobrze. Nie ma sensu robic serwera na ktorym gra duzo ludzi a go nie lubisz. Sam musisz sie zastanowic jaki serwer chcesz zrobic i taki zrobisz najlepiej i nawet jak teraz on nie jest popularny, to jak go dobrze zrobisz, graczy nie bedzie Ci brakowało.

39740

http://www.mclista.pl/39740

Daj diamencika ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...