Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura za 100-150zł

matix212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaką polecacie klawiaturę za 100-150zł?

Może być cicha, chociaż nie jest to najważniejsze.

Podświetlana była by bardzo mile widziana :D

("nie płaskie klawisze jak w laptopie, tylko wypukłe" - upodobania kobity :p)

1359121200-U261555.png

Opublikowano

Może K7 to bardziej gamingowa klawa , ale do codziennego użytku też się nada.

Bo jest solidnie wykonana , ma fajny  design , jest cicha , ciężka i ma dobre podkładki antypoślizgowe no i fajną regulację podświetlenia.

Albko RX55 , podświetlenie , dosyć dobra cena , oplot na kablu , design .

Ale dla mnie K7 najlepsza .

J9rrz3v.png

Opublikowano

Każda klawa membranowa jest taka sama, może sie różnić jedynie skok klawiszy, wielkość układ itd...

Wszystko zalezy od upodobań, moim zdaniem nie ma sensu wydawać 150zł na membrane, bo taka sama z biedronki za 30zł bedzie działać pewnie dłużej i tak samo.

Jak chcesz inwestować w klawiature to wybierz coś z mechaników (300zł+) nie służą one tylko do grania, bo i pisanie na nich to całkiem przyjemna sprawa a na pewno dużo bardziej niż na membranie - wszystko też zalezy jaki rodzaj przełączników wybierzesz :)

I wszystko jasne...

Opublikowano

Definitywnie muszę się zgodzić z Hydrauliczyskiem. Sam mam Genius kb-g265 i oprócz tego, że jest podświetlana i ma jakieś tam dodatki, to nic w niej specjalnego. Czasem potrafi się zaciąć klawisz, ale nie tak że potrzeba narzędzia, ale mocniej docisnąć lub się nie odbije do końca, tak jak i większość klawiatur

z wysokim układem. Tak to już jest. Lepiej wyszedłbym chyba na jakieś klawiaturze za 50zł z niskim układem, bo się nie zatną. 

Jak już to mechaniczne, ale ceny takich klawiatur są wysokie. Np. taka

http://www.ceneo.pl/18755763

jest jedną z tańszych mechaników.

Ja bym brał taką ze sklepu za 50zł, bo wg mnie są wygodniejsze. Ale jak już koniecznie to albo Genius kb-g265 albo Force K7 lub RX66

343731479829004887779.png

Opublikowano

Warto też powiedzieć że mechaniki są bardzo głośne i ciężkie, mogą ważyć nawet 2kg, ale ma to swoje zalety, np nie tak łatwo ją przesunąć  :P

I wszystko jasne...

Opublikowano

Jeśli coś ci moge polecić, to klawiatura Zalman ZM-500 (mechaniczna)

Żywotność klawiszy 20mln,

ma przełączniki marki Kailh

Nie ma numpada,

nie waży tak dużo coś koło kilograma,

super sie trzyma biurka 

za 160zł można znaleźć co w porównaniu z innymi markami które kosztują nawet 300zł+ to jest to świetny wybór biorąc pod uwage cene i jakość.

I wszystko jasne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...