Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Działka w Falkret bug

Adi2567

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Ostatnio chciałem postawić sobie dom. Spodobała mi się działka w Falkret, więc za wszelką cenę chciałem ją kupić. Wykonałem parę questów dla jarla, Sidgeirra (czy jak mu tam). W każdym razie, po wzięciu questa na przywódcę bandytów, odechciało mi się dalej robić te questy i pociągnąłem wątek fabularny. Doszedłem do oswobodzenia pogranicza (gromowładni) i znów zachciało mi się nowego domu (mam dom w Białej Grani). Poszedłem do jarla a tu psikus: inny jarl. Ten staruszek kazał mi wykonać questa na pomoc ludziom w Falkret. Po zrobieniu questa mianował mnie swoim tanem, dał huskarla itd. itd. W każdym razie, jako tan powinienem mieć możliwość kupienia działki, ale nie mam takowej. Potem dopiero zorientowałem się, że nie zrobiłem questa z bandytami. Po zrobieniu okazało się, że mam go oddać do starego jarla w Samotni. Tak też zrobiłem, ale on powiedział mi tylko, że nadaje mi prawo do posiadania ziemi i na tym koniec. Ani jego zarządca, ani zarządca tego nowego jarla nie chce dać mi ziemi. Próbowałem komendami player.setrelationshiprank, ale nic to nie dało. Stary jarl nie chce ze mną gadać (nie mam okienka dialogowego), zarządca ma tylko 2 dialogi. Nowy jarl ma tylko 2 swoje kwestie, a jego zarządca 2 swoje (nie związane z kupnem domu). Jeżeli ktoś chce, to wrzucę screeny z okien dialogowych na mojego steama i dam linki.

Aha, zapomniałem: wszystkie questy z Falkret mam wykonane.

Opublikowano

Istnieje spore prawdopodobieństwo że jest już po wszystkim. Wiem że w Pękninie po zmianie jarla nie ma opcji zakupienia domu, możliwe że tutaj jest tak samo. Sprawdzę jeszcze co mówią na ten temat internety, bo domy w Skyrim nigdy nie działały jak trzeba. 

Opublikowano

Przetrzepałem cały internet w poszukiwaniu rozwiązania :) równie dobrze mogę sobie kupić inną działkę. Zaraz, gdzie są jeszcze działki oprócz Falkret i Morthalu? Wiem, że była jeszcze jedna.

Opublikowano

Gwiazda Zaranna. I owszem, możesz kupić inną, ale ta w Falkret jest najlepsza. Jest na nią również najwięcej modów. Nie poddawaj się jeszcze, ja to naprawię. Przynajmniej się postaram. 

Edit

Internety mówią że to podstawowy bug którego nie da się naprawić. Albo wczytujesz zapis albo kupujesz inny dom. 

Opublikowano

Już mam działkę w Gwieździe Zarannej. W sumie mi się ona bardziej podoba, mam bliżej do Białej Grani :) tak czy siak, dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...