Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox 360 vs Xbox One?

shew32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zalezy w sumie tylko od pieniedzy :) bo praktycznie jest to samo jedyna roznica to grafika (wedlug mnie) ale ja np kupilem xboxa 360 poniewaz jest on bardzo tani za xboxa slim 250gb z 2 padami bezprzewodowymi z pelnym okablowaniem i sluchawkami dalem 500zl z przesylka i bylo okolo 5 gier i do tego kupilem z 11 gier w cenie w sumie to roznej ale np jakas uzywka (dobra gra) np forza horizon 1 kosztuje 30zl orginalna w pudelku a uzywki na xbox one kosztuja kolo 170zl + konsola z 1700zl takze no prosta kalkulacja masz pieniadze stac cie bierz one a jezeli ci nie zalezy na grafice (chociaz na xboxie 360 jest bardzo ladna ,wedlug mnie) to kupuj po taniosci 360 :D

Pozdrawiam!

Opublikowano

Ziom na górze wszystko opisał.

Zależy od kasy - jak Cię stać na One i gry +100zł to bierz.

Manchester United jest jak Rolling Stonesi, świetni, ale zawsze pozostaną w cieniu zespołu z Liverpoolu.

Opublikowano

Nie bierz XONE jeżeli nie ograłeś jeszcze gier ekskluzywnych na X360.

Nie zapytałeś się nawet czy go te gry interesują . . .

@down

Co za bzdura  . . .

Opublikowano

To raczej logiczne, że prawdziwy gracz nie przechodzi na nową konsolę bez ogrywania gier ekskluzywnych z poprzedniej konsoli. Poza tym nie opłaca się grać na nowej konsoli bez znajomości gier z poprzedniej. Warto na przykład zagrać w Forza Horizon 1 najpierw na X360 a dopiero potem a FH 2 na XONE. :)

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

Bierz Xbox 360, bo jest tańszy i gry również, a na razie nie ma tylu fajnych tytułów na konsolę nowej generacji, aby kupować ją.

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story | Dziennikarz w MPC News 554461402688252517908.png

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem | Senchi

Opublikowano

Xbox 360 ma bardzo dużo gier, jest i też tanią konsolą, Xbox ONE ma niestety mniej gier, jeśli jednak kupimy jakąś grę na Xbox One, np. Far Cry 4, Gta 5, wtedy będziemy mieli lepszą grafikę, jednak jeśli ktoś stawia na duży wybór gier, cenę, i wybór gier, polecam Xboxa, a jeśli nie obchodzi Cię cena, wybór gier, kupuj Xboxa One, aby mieć lepszą grafikę ;). (Proszę aby zaznaczać Lubię to, ponieważ chciałbym zareklamować serwer MC, a nie mam postów 50.. )

Opublikowano

Wszystko kręci się koło pieniędzy ;) Jeśli Cie stać to bierz X1 masz na nim lepsze forzy (genialne gry) odświeżone (prawie) wszystkie części Halo (genialne gry x2) brakuje jeszcze gerasów na X1 ale może to kwestia czasu(?). 7 generacja się już kończy, raczej kup ósmą. Będziesz miał nowe gry przez lata, wsparcie, no i nowa (no dobra nie są już takie nowe) generacja to wielkie święto graczy, które nie powinno ominąć żadnego z nas (choć z tym będzie różnie).

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

xbox 360 juz nie bierz, cena jest tak niska i mało gier już na nich no i nie ciekawe. Bierz xbox one ponoć lepszy ( nie wiem nie grałam ) ...

Opublikowano

Ja bym póki co wziął X360, nie dość że jest tańsze to jest więcej tytułów na tą konsolkę w przyzwoitych cenach. Wiadomo, producenci już więcej gierek wydają na next-geny, jednak ostatnio dostaliśmy BF Hardline więc nie jest źle.

Warto dokładnie przemyśleć decyzję przed zakupem ;)

gra.png

Opublikowano

X360 wystarczy, grafika w porowaniu z PC High/Medium w grach, na XOne jest to poziom ultra/high, lecz jesli chcesz pograc z kolegami, to napewno nie jeden mialby predzej X360 niz jedynke, bo po pierwsze droga, po drugie, ma podobno wieksza zaleznosc od Live Gold. Mi osoboscie X360 wystarczy, by zagrac z kolegami w How To Survive/GTA V ;)

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano
grafika w porowaniu z PC High/Medium w grach

Takich głupot dawno nie widziałem. Grafika to poziom często niższy niż LOW na PC.

Argument na 360 więcej gier też z dupy wzięte, tak samo było, jak wychodziły PS3 i X360.  Lepiej było kupować poprzednią generację ?

Jedynie cena robi różnicę, bo w przy budżecie, który pozwala na zakup x1/ps4 można kupić używanego PC, który miażdży jak chce te konsole pod względem wydajności. Jeśli ma ktoś ograniczone fundusze to prev gen to jedyna opcja.

Opublikowano

Bierz Xbox 360, bo jest tańszy i gry również, a na razie nie ma tylu fajnych tytułów na konsolę nowej generacji, aby kupować ją.

Ej Ej Ej... A wiedźmin to co?. Weź XO, bo większość fajniejszych gier wychodzi teraz na PS4/Xo/PC. A kfestia dopłacenia to chwila czasu, bo warto.

Opublikowano

Xbox One jest lepszy ale i droższy.Jeśli masz odpowiednią ilość pieniędzy to polecam ONe.

Ja ogólnie posiadam x360 i jestem zadowolony.

KGlko6V.jpg

Opublikowano

Ostatnio tez się nad tą kwestią zastanawiałam i postawiłam na One. Wolałam dołożyć trochę kasy i mieć nowszą wersję. 
Głównie przekonała mnie do tego grafika i to że nowe gry będą wychodziły głównie na jedynkę (nie jestem zbyt "sentymentalna" jeżeli chodzi o dokładną znajomość poprzednich wersji).

Opublikowano

xBox 360, nieee.. Bierz już nowszy model, w zupełności lepsza grafika, co do pada - zostawię to bez komentarza bo nie wiem dlaczego microsoft robi takie beznadziejne. 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...