Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuję pomocy! Od A do Z

Debii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ludzie!

Mam do was ogromną prośbę.

Ostatnio kolega podarował mi konto z punktami na hostingu i pomyślałem o własnym serwerze Counter Strike 1.6 ,ale nie bardzo się łapie o co chodzi.

-Czy mógł by mi ktoś opisać,wytłumaczyć od czego najpierw zacząć.Oglądałem wiele poradników ,ale wszystkie są na temat hamachi.Dodam ,że próbowałem się dowiedzieć i słyszałem o wgrywaniu jakiś paczek i modów na serwer.

Za prawdziwą pomoc lajkuje! 

DZIĘKI!

Opublikowano

Wszystkie pluginy itp. możesz pobrać z forum amxx.pl lub bezpośrednio z panelu na hostingu.

Na początek musisz wgrać AMX Mod X, potem to już tylko kwestia wgrania pluginów.

Pluginy zazwyczaj składają się z dwóch plików .sma i .amxx. Ten pierwszy (.sma) to kod pluginu, który możesz dowolnie edytować, a .amxx to przekonwertowany plik .sma, tak żeby serwer mógł go bezproblemowo odczytać, kompilator - http://amxx.pl/kompilator/

Co do instalacji pluginów to wystarczy, że wrzucisz je do odpowiednich folderów:

Plik .amxx do amxmodx/plugins/
Plik .sma do amxmodx/scripting/

A następnie dopiszesz plugin do plugins.ini (amxmodx/configs/plugins.ini), dopisujesz w taki sposób:

"nazwapluginu.amxx"

To chyba tyle.

b_560_95_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...