Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi przez worldguard.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy duża liczba regionów worldguarda (14 stron, po 10 w każdej) może lagować serwer?

Opublikowano

­To zależy jak wydajny masz serwer. Myślę że zbyt duża liczba regionów nie powinna mocno wpłynąć na wydajność serwera aczkolwiek średni wpływ ma

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

­To zależy jak wydajny masz serwer. Myślę że zbyt duża liczba regionów nie powinna mocno wpłynąć na wydajność serwera aczkolwiek średni wpływ ma

Mam na enderchest.pl Universal chicken. Mam skrypt na cuboidy i on działa na zasadzie tworzenia regionów dla danego gracza. Średnio gra na nim po 50 osób

A z tego co wiem nie da się podpiąć tego pluginu pod baze danych

Opublikowano

Nie sądzę że mogłoby to wpłynąć znacząco na wydajność ;)

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Niepolecam pakietu universal przy 90 online spadki tps było po 5-7 TPS polecam pakiet zalecany dla..

Opublikowano

nIE POWInno lagowac.

wrazie co to zainstaluj

MortWorldGuardOptymizator

na maila ci moge wysłać :

)

Jaja sobie robisz haha :D 

Niepolecam pakietu universal przy 90 online spadki tps było po 5-7 TPS polecam pakiet zalecany dla..

Pewnie masz pakiet Chicken ;D 

Opublikowano

Они могут быть очень длительными задержками из-за того, что вы сделали. Таким образом, может бытьзадержка.

Moga byc bardzo duze opoznienia dzieki temu co ty zrobiles. Wiec może wystepowac opoznienie.

Opublikowano

A ja mam world quarda na bazie danych i działa to bardzo dobrze do tego plugin na dzialeczki ze gracz sam moze sobie postawić i wszystko smiga az milo

Opublikowano

WorldGuard sam na pewno ci nie laguje gdyż on dopiero kiedy gracz spróbuje zniszczyć dany teren najpierw spradza czy zniszczony blok znajduje się na terenie cuboidu lub czy się nie znajduje. Żeby na serwerze WorldGuard ci zaczoł lagować potrzebował byś dużo graczy którzy w jednym momencie zniszczyli by kawałem cuboidu w tedy czy server to wytrzyma zależy od maszyny. Moim zdaniem wine ponosi albo za mało ramu na serwerze albo któryś z twoich pluginów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...