Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy taka serwerownia wam się podoba?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dostałem ofertę stworzenia serwera minecraft, więc pomyślałem o serwerowni Sky-block.

Byłaby ona podzielona na 4-5 trybów + lobby główne

Tryby:

• Standardowy Sky-Block - Opisywać nie trzeba
  • NetherSky - Cała akcja odbywa się w netherze, żeby zdobyć itemki z normalnego świata trzeba wymieniać złote samorodki, pałki blaze itp.
  • HardSky - Połączenie trybu Hardcore i Sky-Block. Tudny drop, malutkie wyspy na starcie itd.

Ciągle myślę co można by jeszcze dodać za tryb. Jeśli wy macie jakieś propozycje to piszcie śmiało

Jeśli ktoś chciałby pomóc to zapraszam skype, gg , pw

Opublikowano

­Oo pomysł z nethersky mi się podoba :D Chętnie zagrałbym ;P

Możesz jeszcze dodać Waterblock <- Wyspy na wodzie. Dużo już takich było ale nie zaszkodzi dodać :D

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Moim zdaniem standardowy SkyBlock jest nudny. Pozostałe tryby powinny wypalić ponieważ jest to "chyba" autorski pomysł i żaden inny serwer tego nie posiada. Powodzenia!

Opublikowano

@King of Tiger

Na sam początek mamy wyspę np. 10x10 czy tam 5x5, a później gdy chcemy ją powiększyć do 15x15 zwykły gracz musi zapłacić 2 tysiące, a VIP np. 5% mniej itd.

Opublikowano

@King of Tiger

Nazwa może być z np. słowem Sky. Nie polecam dodawać do nazwy słowa Craft. A co do lobby to możesz zrobić wielkie wyspy. Na spawn osobna, na sklep osobna itd.

Opublikowano

Cave Block:

- Po wpisaniu /is create, tworzy ci jaskinie o wymiarach 2000 kratek obwodu

- Masz w jaskini skrzynkę a w niej:

Woda, lava etc,

Narzędzia etc.

Jedzenie etc.

To polega na tym samym co Sky_Block tylko all jest w jaskini :D

Jak chcesz to sprawdź na TeamCraft24.pl jak to wygląda :D

Opublikowano

Tak jak @1361622928-U485574.pngsk8erace1 może jakiś UnderBlock? Akcja dzieje się pod ziemią. Potrzebny jest dobry anty-xray. Pomyśl co byś mógł tam jeszcze dodać :)

Albo inaczej, pamiętacie OtherPlanet? Mógłbyś właśnie zrobić coś takiego, taka jakby mini planetę. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...