Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF3] Jak dobrze posługiwać się minami?

Thorin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
image.png

Witajcie Forumowicze!

Jako, iż grywam swego czasu w BF3 postanowiłem z tej części gry przygotować dla was poradnik.

W swoim poradniku opiszę nieco o minach, szczególnie dlatego, że najczęściej właśnie grywam Technikiem.

mina.png

Mam nadzieję, że ten Poradnik nieco objaśni wam informacje na temat min i, że ten poradnik stanie się przydatnym właśnie dla was.

Na początek może drobna definicja aczkolwiek myślę, że jest zbędna dla tych co już mają styczność z BF3.

Miny cechują się ogromną przydatnością w samej grze, używając min musimy się wykazać szybkością, sprytem i zwinnością.

Pokładając miny pod Czołga musimy być niezauważalni, gdyż jeden drobny ruch z naszej strony, który spowoduje ujawnienie naszej postaci skutkować będzie zapewne ze strony przeciwnika mocnym strzałem czołga naszą stronę a to jest równoznaczne z naszą śmiercią. Miny są niezbędne*praktycznie*, jeśli chodzi np. o zniszczenie czołga co prawda można to zrobić za pomocą silnych armat czy wyrzutni ale skupmy się jednak na minach.

Podkładając miny musimy pamiętać o:

*Jak wyżej zostało wspomniane musimy się przede wszystkim wykazać ogromnym sprytem, zwinnością i szybkością.

Bez tego nasze szanse są nikłe np, jeśli chodzi o zniszczenie czołga.

*Jeśli odniesiemy się np. do nadjeżdżających pojazdów musimy pamiętać o ogromnym skupieniu z naszej strony i podsłuchiwaniu nadchodzącego wroga.

Najlepiej podkładać miny w miejscach gdzie najczęściej jeżdżą pojazdy.

*Pamiętajmy, że jeśli będziemy praktycznie ciągle powtarzać nasz ruch i będziemy w tym samym miejscu kłaść miny.. Wróg to z pewnością zauważy i pójdzie inną drogą.

Więc! Pomyślcie o tym i zróbcie mu tzw. na opak i niekiedy postawcie miny w innym miejscu.

Postawcie się na miejscu wroga i pomyślcie gdzie wy byście poszli gdybyście zauważyli miny i właśnie tam postawcie miny!

*Jeśli lubicie grywać spokojnie i samodzielnie w tzw. Kampie siedząc w miejscu, czekając na nadchodzącego wroga pamiętajcie, że możecie w pobliżu postawić koło siebie minę.

Jeśli wróg was zabije jest szansa, że on załapie się na waszą minę i również położy się kres jego śmierci.

*Pamiętajcie, że stawiając miny np. przed pojazdem możecie je tylko zmarnować..

A to dlatego, że nie zawsze będzie tak, że pojazd ruszy akurat do przodu sam często wykręcam tyłem.

Więc warto postawić miny za,przed i koło pojazdu by zwiększyć swoją szansę na zdemaskowanie wroga.

*Jeśli wróg was zauważył i prosto na was jedzie pojazd a wy jesteście zakłopotani i pierwsza wasza myśl to ucieczka to czemu by nie rzucić pod siebie miny?

Pojazd nim zauważy waszą minę, nim się zatrzyma wybuchnie.. Niestety zapewne i wy zginiecie gdy pojazd was najedzie ale czemu by się nie odegrać?

*Kolejną fajną metodą i zdecydowanie moją ulubioną jest przechytrzenie przeciwnika.

Wykażcie się tutaj umysłem i logicznym podejściem do sprawy, jeśli widzicie, że wróg postawił minę i niedaleko jeździ czołg, który widzi, że te miny należą do niego wykażcie się odrobiną szybkości i postawcie swoją minę na minę wroga. 

*Pamiętajcie(odnosząc się do wyższej rady dot. kampy i podkładania pod siebie min), żebyście zastosowali tylko jedną minę..

Stosując więcej min wystarczy jeden strzał czołgisty czy maszynówki i zmarnujecie wszystkie miny.

*Podkładając miny musicie się rozglądać być może gdzieś kryje się wróg i czeka tylko na wasz ruch, który unieruchomi was przez chwile od posiadania broni i on to wykorzysta..

Taka sytuacja dla was będzie się kończyć niczym innym jak śmiercią..

Także podkładając miny rozglądajcie się i pomyślcie gdzie to byście wy się schowali i zajrzycie tam! Zaskoczcie przeciwnika!

*Jeśli gracie na mapach gdzie znajdują się rzeki czy tzw. kałuże pamiętajcie, że wróg może nie pomyśleć, że akurat tam znajduje się mina.

Więc rzucie swoją minę do kałuży i go zaskoczcie!

1EPZ6G.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...