Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozdzielczość, a aspekt

pijanyoskar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z rozdzielczośćią. A mianowicie, chciałym sobie ustawić rozdzielczość 1280x720 przy aspekcie 4:3. Problem w tym, że gdy ustawie aspekt na 4:3, to nie ma takie rozdzielczość, nie wyświetla się. Grałem na takiej rozdzielczośći w CoD'a 4 (profesjonalnie) z czarnymi paskami na dole. Przy aspekcie 16:9 jest taka rozdzielczość, tylko niestety obraz nie jest tak rozszerzony, jak przy 4:3 :/. Można jakoś zaradzić? Z góry dziękuje smile.png.

Pozdrawiam,

oskzUR! /K/

Opublikowano

Niby jak chcesz ustawić rozdzielczość, która jest w proporcji 16:9 w 4:3? To jest nie możliwe, no chyba, że ustawisz proporcje monitora w 4:3 ale wtedy obraz będzie strasznie wąski i będzie wyglądał jak gowno. Pomyliłeś rozdzielczości chyba. Ewnetualnie wyłącz skalowanie w monitorze lub sterownikach do karty graficznej.

Opublikowano

Wiem, rozumiem. Tylko ja mam monitor 4:3, w tym problem. I jedynie mogę mieć paski na dole i u góry, nie da rady mieć po bokach. No dobrze, skoro się nie da, to trudno, przeżyje :). Została mi opcja kupna monitora 16:9. Dzięki wszystkim za pomoc ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...