Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki zarobek na początku?

Semyaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dawno nie grałem na globalu i mam rozne pytania.

Na czym na poczatku moglbym zarobic na fmsa +9 mix i na medale na konia?

Jak z robieniem boja? Sa chetni ludzie do pomocy, jest jakas "stala" cena za pomoc?

Opublikowano

Co do ludzi/ceny zależy od serwera - nie jestem na bieżąco to się zbytnio nie wypowiem, ale co do zarobku masz wachlarz możliwości:
- Metki m1/m2 (tradycyjnie wręcz)
- Łatwy loch małp (sam nadrop medali ;p)
- Besty (dropaj bronie 30lvl i sellaj - przynajmniej kiedyś to było opłacalne..)
- Imha (tak zwane M3, lecą bronie 30lvl)
No i tutaj się powoli kończą możliwości (niski lvl, na bossy nie polatasz, na DT nie wbijesz (od 40lvl) itd..) i szczerze mówiąc polecałbym jakiegoś priva, zamiast globala.. Mnie global zraził do siebie za postawę wobec graczy, robią wszystko byle zarobić ;/

Opublikowano

A ja bardziej polecam zrobić tak :P 

Wbijasz sobie powiedzmy 13 lvl, lecisz do Imhy dropisz troche fmsów i innych broni na 30 lvl :) Sellniesz i masz już trochę kasy na start ;P wbijasz 30 i oczywiście klasycznie tradycyjnie łowienie rybek :D Zbierzesz troche kasy to i wystarczy na fms +9 i zrobienie boja :) 

i szczerze mówiąc polecałbym jakiegoś priva, zamiast globala.. Mnie global zraził do siebie za postawę wobec graczy, robią wszystko byle zarobić ;/

Od dawien dawna tak było że ludzie z IS mieli wielką przewagę, ale na tym metin żyje niestety :)

Zbieram +

Opublikowano

Szczerze mówiąc gospodarka na Metin2 PL jest tak zje_bana że ciężko zarobić na 15-40 poziom :c

Jedyna opcja to jest allegro

w innym wypadku idz do M2 na metki to dziennie zarobisz może 10kk xD

teraz w wielkanoc masz eventy więc korzystaj to zarobek będzie większy.

Ogólnie bardziej polecam Ci iść na serwer Balmora S2

to podobny serwer do Metin2 PL tylko że wszystko jest troche łatwiejsze

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

na poziomie 1-15 można na start lecieć przez jakiś czas metiny w m1 może dropnie aura albo inne lepsze KU,i zbierać na eq do m2 potem w m2 expic i dropić wbić 25 poziom i robić powoli konia i zarabiać ;P aż wbijesz 35 poziom boja zrobisz,potem z górki,35 poziom walić metki w m2 i oddawać expa do gildii na ten czas.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć. Dawno nie grałem na globalu i mam rozne pytania.

Na czym na poczatku moglbym zarobic na fmsa +9 mix i na medale na konia?

Jak z robieniem boja? Sa chetni ludzie do pomocy, jest jakas "stala" cena za pomoc?

Robisz bojowca, latasz po metkach m2 i zbierasz KU (wszystkie), KD na przetop (+0/1/2) Odłamki i sellasz to wszystko, KU prędzej czy później zejdzie, KD ci zejdzie w pare minut odłamki tak samo.

Opublikowano

Ja polecam 35 wbić lub pożyczyć od kogoś postać i zainwestować w odłamki energii: wydajesz 1,5kk i sprzedajesz 200 stacków za 2,5-4kk zależnie od serwera 10-15 min roboty zrobienia 200 stacków.

Opublikowano

1) Łowienie rybek - jak chcesz sobie to ułatwić to pobierasz moda / mh, robisz 4 konta i na bocie expisz im 30lvl (to zaledwie dzień bocenia) no i ustawiasz fishboty. Ja tak fishobotwałem jakieś 2 miesiace temu na 6 kontach, po 5 dniach dostałem dopiero bana a w ten czas sporo zarobiłem na małżach ;) /Jak możesz to ustawiaj tego fishbota na cały czas.

2) Metiny w m2 - chyba najbardziej 'tradycyjny' i prosty sposób na zarobek. Ku, kd na sell i zawsze jakiś grosz wpadnie.

3) Besty - dropisz bronie na 30lvl i je sprzedajesz, zawsze trochę grosza wpadnie.

4) Medale - na 30-35lvl idziesz do łatwego lochu i dropisz medale, jak dasz radę to w normalnym ;)

5) Odłamki energii - wydajesz niecałe 2kk na całe eq sztyletów na 36lvl i wymieniasz na odłamki energii. Z takiego całego eq lekko wyciągniesz od 200 do nawet 300 odłamków energii. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...