Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki to moze byc kod skryptu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam skrypt na to, że jak wpiszemy /spawn wyskakuje informacja ze musimy miec 5 sztabek zlota aby sie teleportować. Jak mamy 5 sztabek to teleportuje nas i pisze Poczekaj teleportacja za 5 sekund. Mam tez ustawione tak, że jak wpisze sie /spawn to sie nie mozna ruszac bo anuluje teleportację. Ale jak ustawić to by nie anulowało teleportacji gdy ruszam myszka. w sensie ze. Jak wpisze /spawn i chodze to anuluje teleportacje. A jak wpisze /spawn i ruszam myszka to nie anuluje. Bo teraz jest tak ze cokolwiek jak zrobie to odrazu anuluje. Czy rusze myszka czy skocze czy napisze wiadomosc na chacie. Moglbys mi ktos podac kawałek kodu na to, że podczas chodzenia anuluje teleportacje a podczas ruszania myszka nie ??

Opublikowano

on any movement:
    if {teleportacja.%player%} is true:
        set {teleportacja.%player%} to false
        send "&cRuszyles sie! Teleportacja Wstrzymana"
        stop

Tylko do tego musisz miec Skript+ i addon. Nie wiem czy zadziała ale z tego co wiem powinno

tylko zmień ze zabierze złoto już po teleportacji.

Mam nadzieje że pomogłem

Opublikowano
on any movement:
    if {teleportacja.%player%} is true:
        set {teleportacja.%player%} to false
        send "&cRuszyles sie! Teleportacja Wstrzymana"
        stop

Nie do konca zrozumialem daje wycinek mojego skryptu. Doslownie wycinek bo to tylko kawalek z tym anulowaniem tp. Sprawdz o co chodzi. Powtarzam jbc. To ma anulowac tylko gdy chodzic bede. A gdy ruszam myszka sama to nie

command /spawn [<text>]:
	trigger:
		if arg 1 is not set:
			if player has 5 Gold Ingot:
				send "&8&l» &6Teleportuje na spawna. Odczekaj 5 sekund"
				set {_pos} to location of the player
				apply blindness 6 to the player for 5 seconds
				wait 1 second
				if {_pos} is location of the player:
					wait 1 second
						wait 1 second
							wait 1 second
								teleport player to {spawn}
								apply speed 3 to the player for 10 seconds
								apply nausea 7 to the player for 4 seconds
								remove 5 Gold Ingot from player

else:
								send "&8&l» &4Nie ruszaj sie &8&l«" to player

else:
				else:

Opublikowano

Plugin Skript zapisuje "position" razem z położeniem kursora, dlatego Michal10390 ma racje. Ustaw to na on any movement.

8b86b17798e5449982cae9b031712bbc.0.gif

Pomogłem? LIKE :D

Opublikowano

Plugin Skript zapisuje "position" razem z położeniem kursora, dlatego Michal10390 ma racje. Ustaw to na on any movement.

Dobra ale w którym dokladnie miejscu i ktora linijka ? Bo nwm co mam dokladnie podmienic na on any movement

Opublikowano

@ Edek15

Dobra fajnie. Ale powiedz mi jak to połączyć z komendą. Ponieważ gdy wpisze /spawn. To ustawia mu lokację i w tej komendzie jest ustawione że czeka 1 sekunde i sprawdza czy lokacja jest taka sama jak sekunde temu. Powtarza te czynność 3-4 razy i na końcu teleportuje jeżeli zachował swoją pozycję.
I teraz Piszecie "on any move" po 1 to zadziała tylko wtedy gdy gracz wpiszę komendę i musi się ruszyć aby zadziałało to "On any move" bo to jest taki event.
A chodzi o to że gdy wpisze /spawn to nie może się ruszyć z miejsca. ale może ruszać myszką. 

Opublikowano

Nie rozumiem o co ci z tym chodzi ? Mam ten twoj kod podmienic za ktoras linijke ? czy dodac czy jak. Powiedz cos wiecej bo nie zbyt zrozumialem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...