Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gralibyście na takim serwerze?

W0lin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was pytanie, gralibyście na serwerze, jakie były 2 lata temu? Chodzi mi o to, że np. Nie ma dropu ze stona, gildie za darmo, tanie Vipy, różne mobareny, budowanie zamków i twierdz, bez enderpereł i enchantów?

Czekam na odpowiedzi :D

Opublikowano

Drop bez stona nie przejdzie ;)

Dzieciaki wolą gapić w klocek całe noce, nie wiem jak oni to robią - ja zasypiam.

#AntyBlezur

Opublikowano

Drop bez stona nie przejdzie ;)

Dzieciaki wolą gapić w klocek całe noce, nie wiem jak oni to robią - ja zasypiam.

Co do dropa do sie zgodzę. Jakoś tak weszło z tym dropem że teraz każdy serwer ma go i zapewne wątpię żeby komuś się chciało pół mapy przejść po diaxy :P

"Gildie za darmo" Nie wiem czy to warto ponieważ jak będzie więcej graczy to dużo będzie tych gildii i spam. Teraz serwery się przed tym zabezpieczają właśnie itemami.

Vip'y tanie to chyba standard powinien być choć też bez przesady że kupie Vip'a i ma gm albo coś innego xD

Enchanty, hmmmm.... Nie wiem jak by to było z tym może by się przyjęło lecz nie wiem.

PS. 2 lata temu to nie teraz, ja kiedyś pamiętam jak mi się nudziło i jeszcze na starym komputerze stawiałem serwery hamachi :P z tego co pamiętam miałem chyba z 30 kanałów hamachi. I serwer był dość popularny :D No ale teraz to musi być xxx.pl bo inaczej gówniany serwer. Słabo

531001454960877632167.png

Opublikowano

Ja bym pograł, ale serwer musiałby być długo otwarty (bo są niektóre fajne serwery, ale po paru miesiącach padają, a żeby to działało np. na chociaż rok).

Opublikowano

Pomysł całkiem fajny. Jednak nie wiem, czy będą "odpowiedni gracze"... Chodzi mi o to, że np. gdybyś zrobił serwer na wersji wcześniejszej niż 1.7.2, po prostu bez tego zbindowanego sprintu, np. na 1.2.5, to z początku każdemu by się podobało, byłoby takie "wow nie ma dropu ze stone'a" albo "wow wreszcie pvp bez tego sprintu!", a potem połowa graczy będzie miała x-raya, better sprinta i nie wiadomo co jeszcze... Podobnie było w przypadku popularnego serwera hardcore, mc*c.pl (chyba wiesz o który mi chodzi :P)

Co do samego pomysłu to na prawdę chętnie bym powrócił do starych, dobrych czasów... To, co jest dzisiaj, się zdecydowanie przejadło, może kiedyś była masa serwerów survival + frakcje, tyle ile dzisiaj jest survival + gildie, ale i tak mało osób zwracało na to uwagę. No i jeszcze taki serwer mógł nie mieć nawet zablokowanej komendy /plugins, a pluginy mogły być nawet niespolszczone, i tak praktycznie każdy się tym nie przejmował. Liczyła się dobra atmosfera, no i zabawa, bo przecież dlatego gramy w gry. (Nie licząc tych, którzy na tym zarabiają :P)

Teraz liczą się jakieś rankingi, pozycja w topce, gildie... To też byłoby spoko, ale tego jest obecnie za dużo. Dlatego taki pomysł, jaki ty przedstawiasz jest na prawdę niezły. Ale gracze, którzy nie mogą grać bez gildii, ogarniętych pluginów i punktów mogą taki pomysł zniszczyć... I będą nazywać serwer "gównianym" tylko dlatego, bo nie ma np. tablisty, gildii, tylko są jakieś frakcje itp...

Jak dla mnie pomysł bardzo fajny, jeśli znajdą się do tego odpowiedni gracze, to nawet nie musisz się tak bardzo przykładać do pluginów, heh.

Powodzenia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...