Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gotowy zestaw komputerowy - warto?

tracer1312

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , mam pytanie czy warto kupować komputer z takimi komponentami ? 

Procesor : AMD FX 6300 ( 6 rdzeni 3.5Ghz , ja kupuje 6x 4.1Ghz bo w turbo )

Grafa : Nvidia GTX 650 ( 2 Gb )

Ram : 8 Gb ramu kingston DDR3 

Płyta główna : Nie wiem jaka , ale jest pod dalszą rozbudowę.

Zasilacz : Nie wiem ilu Watowy , ale wiem ,że jest sporo zapasu i jest Gamingowy 

Cena zestawu to 1999zł.  Daje Like'y za odpowiedzi :)

Nowicjusz
Opublikowano

Strasznie dużo niewiadomych, to oferta z allegro lub OLX ? Oglądałeś lub masz zdjęcia stanu aktualnego ?

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Ogólnie jest to zestaw ze sklepu nie daleko mojej miejscowości . Maksymalnie preferuję 1850 - 1900 . Chciał bym komputer z procesorem FX 6300 - 8*** ale nie wiem czy sie zmiesci w tej cenie :/ Jak już 6300 to w Turbo tak jak pisałem . Ten komputer ma służyć do gier , np. : Gta IV , DayZ Mod , DayZ Standalone , Arma 3 , The Forest , Grid 2 i większości nowych gier , i chciałbym ,żeby działała w 60+ fps na średnich . Za złożenie z góry dzięki . Na 100% rozważę ten zestaw :)

Nowicjusz
Opublikowano
Opublikowano

Dziękuję wszystkim za pomoc , ale porozmawiałem z moim kolegą informatykiem i mi doradził ,że najwydajniejszym i najlepszym procesorem w cenie 500zł będzie i3 którego kolega wyżej użył , co do karty graficznej luknę sobie benchmarki itp. ale taki zestaw bardzo mi odpowiada . Teraz tylko zbierać pieniądze ;)

Nowicjusz
Opublikowano

http://cpuboss.com/

https://www.cpubenchmark.net/

http://www.cpu-world.com/

Kij ma dwa końce, jeśli będziesz wymieniał procesor niebawem to tak oczywiście że cokolwiek na podstawce 1150 + dobra płyta (żadna na H81 bo to najsłabsze płyty B85 minimum) jeśli jednak nie będziesz wymieniał procka przez najbliższe 3 lata to AND może dać większą wydajność. Porównywarki zapodałem tylko skorzystaj i porównaj 

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Teraz tylko zbierać pieniądze ;)

To przyjdź jak będziesz miał pieniądze. Bo składanie zestawu, jeśli ma się go kupować za nie wiadomo ile czasu jest bez sensu. Do czasu kupna może się on znacząco przeterminować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...