Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaka maszyne wybrac // Dedyk

TheMasterOfMPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ewentualnie możesz postawić serwer na jakimś hostingu do tego przystosowanym. Np na pukawce za 30 zł możesz kupić serwer bez limitu graczy, użycia procesora i ram'u

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Witam,

Mam dla was pytanie poszukuję serwera dedykowanego do ~500 zł aby uciągnął 500+ graczy i aby procesor był przystosowany pod silnik "spigot" aktualnie mam na SoYouStart oferta:

http://www.soyoustart.com/pl/oferta/e3-ssd-3.xml
ale potrzebuję lepszej nie musi być to koniecznie SoYouStart może być inna firma np. OVH. Z góry dziękuje!

zaden serwer nie uciagnie 500+ graczy

Opublikowano

@PolakCebulak Uciągnie ;P Jak masz do dyspozycji 124mb ram to uciągnie nawet tysiąc ;P

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

@PolakCebulak Uciągnie ;P Jak masz do dyspozycji 124mb ram to uciągnie nawet tysiąc ;P

Czy ty kurczę jesteś porąbany? Żaden serwer minecraft BEZ LAGÓW nie uciągnie sam z silnikiem max 250 graczy. 

Jeżeli chcesz zrobić serwer kup porządnego dedyka i zrób na nim sektory. I tyle.

26_unnamed.png

Opublikowano

Pukawka uciągnie bez lagów 300 graczy ;P Zresztą 500 graczy ciężko będzie osiągnąć na serwerze ja polecam zacząć od małych projektów - 100 slotów max np później większych aż w końcu możesz kupić maszynę, wtedy to Ci się szybko zwróci (pieniądze) a jak kupisz maszynę za 500 zł i nie będzie na nią wchodziło tyle osób ile chcesz no to pieniądze wyrzucisz w błoto i stracisz na tym sporo...

Ekonomia :D

Najlepiej jeszcze zrobić stronę internetową z kilkoma reklamami wtedy pieniądzę rosną Ci szybciej a serwer sam zarabia na siebie

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

@FastVasePl no właśnie na serwerze dziennie gra po 450 osób i jest z 9/8 tps. //Współwłaściciel

//AntyWarn

Polecam na ovh.pl, drogo ale uciągnie.

Pisze pluginy na zamówienie ! Skype: elfusion200

Opublikowano

SprintDataCenter - SKY 6 - 64 Gb ram, E5 2620 v2, HDD 2x 1tb i SSD 2x  120 gb a soft 0/1

@Edit
Gdybyś miał możliwość 700 pln, to bym na twoim miejscu brał MAX 2

@Edit2
Co do serwerów na soyoustart to padają od ddosów ;/

logo-mpc.png

Opublikowano

SprintDataCenter - SKY 6 - 64 Gb ram, E5 2620 v2, HDD 2x 1tb i SSD 2x  120 gb a soft 0/1

@Edit

Gdybyś miał możliwość 700 pln, to bym na twoim miejscu brał MAX 2

@Edit2

Co do serwerów na soyoustart to padają od ddosów ;/

sdc ... jeden lekki ddos i juz jestes w d***e bez dostepu do maszyny 

@top

do srajkrafta potrzebny jest procesor z najmocniejszym pojedynczym rdzeniem wiec bardziej

http://www.soyoustart.com/pl/innovation-MPCforum/serwery-game/game 3 bedzie pasowac 

Opublikowano

Polecam tobie zamówić dedyka na ovh. KAtegoria Enterprise.

Anty DDOS dobry, panel 5/10 Dobre procesory(akurat pod mc).

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...