Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Hosting Enderchest

ati81

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie , możecie mi opisać ten hosting jak się  sprawuje  czy jest opcja wgrania własnego silnika  , czy blokują port recon [ czyli czy można korzystać z własnego sklepy sms czy tylko ich  sklep ] Zastanawiam się nad kupnem 2 servera w inny hostingu , bo w tym co mam obecnie cena super ale już 2 dzień z rzędu wywala główna serverownie serwer pada , ja nie mogę się połączyć z 20 - 30 min  . Na wiadomości nie mam żadnej odp od strony Firmy . Proszę o konkretne odpowiedzi  ,pozdrawiam .

Projekt do realizacji95% .

13dc4348d4e4.png

Opublikowano

Miałem ten Hosting 4msc nie długo ale niezbyt mi podszedł.

Właściciel nie informuje Cię o pracach i wyłącza serwer bez uprzedzenia, nie odpisują na wiadomości podczas ich prac przez 2/3h nie ma wiadomości o tym dopiero po tym czasie cokolwiek jest napisane.

Co do sklepu to nwm bo zazwyczaj biorę sklepy z Hostingu ale wątpię aby było to dostępne

Ich opcja 'blokady' jest żenująca a zarazem dobra polega ona na tym że jeżeli zaczniesz brać więcej niż możesz to wyłączą Ci serwer i sam musisz go włączyć do tego dostajesz ostrzeżenie że to zrobiłeś

Po osiągnięciu 20 takich blokują serwer a Ty musisz przysiąc że więcej tego nie zrobisz potem możesz znów włączyć serwer

Jest to o tyle dobre że są zminimalizowane lagi bo nie zabierasz Ramu i proca innego serwera

Czasami mają dobre promocje ale to  nie niweluje ich złego opiekowania się Właścicielami serwerów

TEMAT

Opublikowano

W enderchest jest 60 serwerów na 1 maszynę czyli o 45 za dużo. Polecam inne hostingi typu mineserv.eu lub craftserve. To są naprawdę solidne hostingi z bardzo dobrą pomocą techniczną oraz z ciekawymi ofertami.

Opublikowano

Dziękuje za wszystkie wypowiedzi w tym temacie , Posiadam  serwer SkyBlock  główny plugin IslandWorld  nie experymentuje z pluginami typu askyblock które pochłaniają spore zasoby maszyny serwerowej . Planowana ilość slotów to 80  może kiedyś 100 . Więc taki hosting powinien mi zapewnić [ ram - min 10 gb  ,dysk 10 - 20 gb  procesor zdolny utrzymać takie obciążenie ] Hosting już zakupiłem i jak na razie działa dobrze , ale czas pokaże . Każdy kto się wypowiedział dostaje ode mnie Like . Pozdrawiam.

13dc4348d4e4.png

Opublikowano

Sam się na nim przejechałem, a teraz gdy dodali te "Dowolną ilość slotów" to na 20 Graczy nie wystarcza 3 GB ramu.

.

Opublikowano

@xWatx panu już podziękujemy, ale takie dziwne hostingi to do kosza bierzemy;

Polecam enderchest, sprawny panel, zero lagów, korzystna oferta.

Jednak dołożył bym tą dychę do mineserv.eu.

Co do csrv to słabo idzie.

bannergif.gif

Opublikowano

Polecam. Mam tam 20sererow pod bungecord. 0 Łagów. Pukawka to g****o. Enderchest.pl najlepszy w Polsce i to każdy ci powie

Mimo że największy nie mają za dużo pracowników i nie ma kto się tym opiekować.

Czasami tygodniami czeka się na odpowiedź

TEMAT

Opublikowano

Ja miałem dużo serwerów na pukawce i nie narzekam bardzo dobry hosting :D Na endercheście jesze nic nie miałem ale słyszałem że bardzo dobry, więc tak pewnie jest :)

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Enderchest dobry host, lagow u mnie nigdy nie bylo, ale przenioslem sie do Pukawki.pl maja wiecej opcji (na ench nawet nie mozna zmienic emailu itp, ale maszyny bardzo mocne).

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Również polecam Ci wybranie tego hostingu. 

Czytałem o nim opinie i jest całkiem dobry. Pomoc techniczna jest ogarnięta, hosting bardzo dobrze sobie radzi, lagów nie ma, niskie ceny. 

Wybierz ten hosting, bo naprawdę warto. 

Opublikowano

Ja tam enderchesta nie lubię z tego powodu, że serwery tego hostingu po prostu mi nie działają. Myślę, że to przez moje zmienne ip xD

Opublikowano

Jak to mówią ryzyk fizyk :)  Wykupiłem w enderchest  taki pakiecik

Nazwa pakietu:
Bukkit zalecany dla 80 graczy
Limit RAM:
10960 MB
Limit dysku:
20480 MB
Limit procesora:
30 %

Jak pisałem wyżej o takie parametry mi chodziło , serwer faktycznie sprawuje się dobrze brak lagów wszystko działa jak powinno . Minus dla EnderChest z mojej strony to brak możliwości wgrania własnego silnika , moja gotowa paczka serwerowa była robiona pod Bukkit 1.8 pluginy dopasowane wszystko zgrane 0 błędów . ECH , posiada 1.8.3 i już na starcie musiałem pozbyć się 3 pluginów . Ekipo Enderches-ta  dodajcie opcję wgrania własnego silnika ! Pozdrawiam .

13dc4348d4e4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...