Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sterowniki ekranu przestaly działać ale odzyskaly sprawność - Windows 7

szafa323

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WWitam. Gdy gram w np Counter Strike Global Offensive kilka razy dziennie scina mi monitor na okolo 30 sec (pokazuje czasami czarny ekran, a czasami wyłącza się monitor) w słuchawkach słychać zacięty dzwięk, i gdy nie odmuli po tym czasie to muszę resetować kompa. Gdy odlaguje pokazuje mi takie powiadomienie:

e41110c7763f465794234d3d9a140201,62,37.j

Jest to bardzo uciążliwe, gdyż zgarnełem juz dzisiaj szustego bana który trwa 7 dni ... Proszę o pomoc, mam najnowsze sterowniki karty graficznej (Nie znam się, ale aktualizowałem je)

Tutaj zamieszczam informacje o sprzęcie. Bardzo proszę o pomoc.

Aktualizacja Sterowników

APT_STEAM_GIF.gif?t=1562686070

Opublikowano

Jestem zielony w tych sprawach... Jak to sprawdzić? tu zamieszczam kilka ssow, moze ktoryś z nich się przyda. 

dzieki za pomoc

10qxy01.png
33b1htv.png
2d94f1z.png
2it4rh0.png
2rm5chj.png
n6vtc3.png
a1hj5l.png

Opublikowano

Być może jest w syfie bo nie czyszczony od nowości. To aby tego nie bylo trzeba go przeczyścić?

Opublikowano

Ok dzieki. Jutro dam ss tych temperatur . @xongox w ssach masz wszystko chyba co ma mój komputer . Ramy musze chyba dokupić..

Doradzilibyście przy okazji jaki?(bo chyba są rodzaje, mam 2gb a chce mieć 4)

Dziękuję bardzo Wam za pomoc.

Opublikowano

Ok dzieki. Jutro dam ss tych temperatur . @xongox w ssach masz wszystko chyba co ma mój komputer . Ramy musze chyba dokupić..

Doradzilibyście przy okazji jaki?(bo chyba są rodzaje, mam 2gb a chce mieć 4)

Dziękuję bardzo Wam za pomoc.

Jeśli chodzi Ci, że do Twojego problemu ramy, to to nie ma żadnego sensu. Musiałbyś podać model płyty głównej, żebyśmy Ci znaleźli ram.

Jestem pewny, że karta jest uszkodzona, lub są za wysokie temperatury, miałem identycznie jak Ty, okazało się, że karta już siadła.

Możesz również zainstalować starsze sterowniki, też to czasami może pomóc.

Pierwsze co, to podaj tego ss'a.

Opublikowano

Tutaj zamieszczam Wam TP z programu HWMonitor, Proszę I dziękuję za chęć pomocy. Dodam że komputer mam juz ponad 6 lat i nie był czyszczony :(
2cn72pk.png

Opublikowano

Przy dość sporym obciążeniu wyglądają tak:
2aietzp.png

Ps jeszcze raz Dziękuje @Rzary. za pomoc :> Niewiem jak Ci się odwdzięczyć..

Opublikowano

Teraz już nie wywalało Ci błędu?

Temperatury nie są jakieś wysokie, może jedynie na procesorze lekko zawyżone.

Proponowałbym wyczyścić z kurzu wszystko i zainstalować starsze sterowniki.

To kompa rozkręcić i z kurzu oczyścić, tak? Bo tam to juz z kilka lat nie było czyszczone ;(

Opublikowano

To ta karta graficzna?

34nmk55.jpg

I gdzie znajdę "ram" ? Bo niewiem jaki i czy są w 2'ch slotach czy w 1 xD sorki i dzięki

Opublikowano

Dla porównania dam SS z TP po czyszczeniu(BEZ OBCIĄŻENIA) (trochę amatorskim, sam odkurzacz ale w środę kupię powietrze sprężone)
2gy9il0.jpg

Bardzo dziękuję Wam za pomoc, jeśli nadal będzie występował ten błąd to dam tu znać. Ogólne to kompa nie czyściłem od 6 lat, i własnie tak od 5 borykam się z tym problemem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...