Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się restartuje

piwko007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, dzisiaj przyszla moja maszyna z morele... odpalilem poinstalowalem wszystko i zaczynam grac... komputer podczas gry sie restartuje.. w cs'a czy metina.. restartuje sie - co ile nie mozna okreslic bo roznie..

Crucial 8gb 1600mhz

MSI B85-G43 Sc LGA1150 Intel B85, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX HASWELL

SilentiumPC Fera 2

Cooler master 550

Asus gtx 980 strix

Intel i5 4460

Sygnatury brak z powodu nauki ;3

Opublikowano

Dobrze masz założone chłodzenie? xD

Włącz podczas gry jakiś program do monitorowania temperatury procesora i zobacz do ilu stopni dobija.

czy mi sie zdaje czy procek 130 ?

Opublikowano

tak jezeli twierdzisz ze masz dobrze zalozone chlodzenie to moze pasta jest za grubo nalozona lub wyschnieta i trzeba ja zmienic jak narazie nic nie dzialaj tym bo te tempetraury sa zbyt duze

Opublikowano

tak jezeli twierdzisz ze masz dobrze zalozone chlodzenie to moze pasta jest za grubo nalozona lub wyschnieta i trzeba ja zmienic jak narazie nic nie dzialaj tym bo te tempetraury sa zbyt duze

temperatury tutaj są okej... 
rozkrecalem kompa to zimniutkie wszystko ;x

Opublikowano

Sprawdź je podczas wymagającej gry.

Narazie na kompie mam tylko cs go i metina.. ;-; podczas grania w cs .. takie same ;x

Opublikowano

Sprawdź dziennik zdarzeń Windows i poszukaj krytycznych błędów (czerwone znaczki) w godzinach, w których się PC wyłączał.

Te godziny coś są nie tak bo jest tam godzina 21 mimo, że jeszcze tej godziny dzisiaj nie bylo.. nie mam pojecia o ktorej sie wylaczyl komputer ale czerwone znaczki są 4.. 

- jeden to coś o aplikacji Overfoll < team speak 3 dodatek taki >

- reszta nie mam pojęcia 

i po drodze widzialem jeden zolty znaczek ;x

Opublikowano

Nie powinny te 3 błędy resetować pc, jaki masz zasilacz?

+ jesteś pewny, że z Windowsem wszystko ok?

Polecany przez znajomego windows 8.1 Pro - niby pirat ale sciagniety z tego samego co innych ludzi i kazdemu dziala.. ;3 dzisiaj zainstalowany :)

cooler master 550 :)

Opublikowano

ciekawe jakbys mial jakis inny zasilacz do sprawdzenbnia i zobaczyl co bd sie dzialo bo moze za slaby lub trefny zasilacz

Opublikowano

ciekawe jakbys mial jakis inny zasilacz do sprawdzenbnia i zobaczyl co bd sie dzialo bo moze za slaby lub trefny zasilacz

Niestety nie mam takiej mozliwosci..znowu sie wylaczyl ;/

Opublikowano

Niestety nie mam takiej mozliwosci..znowu sie wylaczyl ;/

Jak nie sprawi Ci to problemu, to wgraj system od nowa, jeśli to nie będzie jego wina, to któryś z podzespołów jest walnięty, pewnie jakieś spięcie, czy coś, najczęściej zasilacz / procesor.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jak nie sprawi Ci to problemu, to wgraj system od nowa, jeśli to nie będzie jego wina, to któryś z podzespołów jest walnięty, pewnie jakieś spięcie, czy coś, najczęściej zasilacz / procesor.

Wytlumacz mi - nie hejtuje.. :D co moze miec do tego windows ?? :>

Opublikowano

Wytlumacz mi - nie hejtuje.. :D co moze miec do tego windows ?? :>

Dużo, czasem przez źle wgrany system może np. pamięć RAM się nie zwalniać, dyski nie działać jak powinny etc.

Chociaż i tak obstawiam coś z podzespołów.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Dużo, czasem przez źle wgrany system może np. pamięć RAM się nie zwalniać, dyski nie działać jak powinny etc.

Chociaż i tak obstawiam coś z podzespołów.

Wejdz gg jak mozesZ :)

@Edit

Zmienilem system z 8.1 na 7.. nadal to samo.

@Edit

Komputer stal miedzy biurkiem i mogl sie "grzac" przestawilem go i jeszcze gorzej.. teraz nawet jak jestem na pulpicie czy internetach sie restartuje ;c

Opublikowano

Na morele się sprzętu nie zamawia. Mój kolega jak zamówił komputer to przesłali uszkodzony i komputer tuż po uruchomieniu się restartował.  Po reklamacji okazało się, że procesor jest uszkodzony. Widać tu doskonale, że oni po złożeniu nawet komputera nie włączają!  Sądzę, że jakaś część jest uszkodzona. Najprostszym sposobem będzie odesłać komputer na reklamację. Trzeba czekać 2 tygodnie, ale tak jest gdy chce się zaoszczędzić. To tylko moja opinia. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Na morele się sprzętu nie zamawia. Mój kolega jak zamówił komputer to przesłali uszkodzony i komputer tuż po uruchomieniu się restartował.  Po reklamacji okazało się, że procesor jest uszkodzony. Widać tu doskonale, że oni po złożeniu nawet komputera nie włączają!  Sądzę, że jakaś część jest uszkodzona. Najprostszym sposobem będzie odesłać komputer na reklamację. Trzeba czekać 2 tygodnie, ale tak jest gdy chce się zaoszczędzić. To tylko moja opinia. 

Włączyć mogli.. instalowałem już system 3 razy nic nie wywaliło.. tylko pod obciążeniem restartuje się ;/ no ale cóż.. napisałem do nich poczekam na odpowiedź i odsyłam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...