Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdą mi Arma 3 i DayZ SA?

tracer1312

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , mam pytanie a mianowicie w ilu klatkach na sekundę będą działały te gry na średnich ustawieniach na takim sprzęcie ?

Procek: AMD FX 6300 4.1Ghz x6

Grafa: Nvidia GTX 650 ( 2gb )

Ram: 8 Gb

Z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

W obie gry pograsz na tym sprzęcie na średnich detalach.

W A3 większych problemów nie będziesz mieć, gorzej będzie z DayZ SA, które jest słabo zoptymalizowane i potrafi ciąć bez względu na ustawienia graficzne i sprzęt.

Tak czy inaczej w obie gry będzie się dało spokojnie grać na tym sprzęcie.

Co do ilości FPS to trudno dokładnie powiedzieć ile będziesz miał, bo w Armie w dużej mierze zależy to od serwera na jakim grasz, a w DayZ SA ściny będą zawsze, ale tak spokojnie z 30 FPS w miastach wyciągniesz.

Opublikowano

gorzej będzie z DayZ SA, które jest słabo zoptymalizowane i potrafi ciąć bez względu na ustawienia graficzne i sprzęt.

Po pierwsze ono w ogóle nie ma optymalizacji, po drugie na takiej grafie będziesz mieć zacinki w mieście na średnich, po trzecie na średnich 8gb ramu może nie wystarczyć (ni na wysokich 16gb potrafi nie wystarczyć)

Opublikowano

Po pierwsze ono w ogóle nie ma optymalizacji, po drugie na takiej grafie będziesz mieć zacinki w mieście na średnich, po trzecie na średnich 8gb ramu może nie wystarczyć (ni na wysokich 16gb potrafi nie wystarczyć)

To zależy, ja na bardzo podobnym procesorze i karcie i do tego 4GB RAM na średnich mam w miastach ok. 30 FPS ze ścinami, poza nimi jest znacznie lepiej.

Nie wszystko oczywiście mam na średnie, ale te bardziej widoczne rzeczy jak tekstury itp. mam na wyższe.

Wszystkie mniej znaczące opcje graficzne lepiej wyłączyć by to znośnie działało, jest dużo tutów jak odpowiednio poustawiać opcje graficzne żeby wyciągnąć te dodatkowe kilkanaście FPS.

W DayZ SA ważniejszy jest mocny procesor, karta ma mniejsze znaczenie.

Ta gra zawsze będzie ścinać, jednym bardziej, drugim mniej dopóki się za nią porządnie nie wezmą od strony optymalizacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...