Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Luxtorpeda

FastVasePl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znacie? Może jakaś dyskusja na temat tego zespołu? :D Według mnie najlepszy zespół rockowy na świecie ^.^ 

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Poważnie nikt się nie wypowie na ten temat ? :/ Do zamknięcia

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Ja nie mam pojęcia, o co z tym chodzi. Jest na KAZDYM festiwalu rockowym, juwenaliach, medykaliach, kupa osob nosi z nimi koszulki i torby- wtf?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

To może opiszę ten fenomen.

Luxtorpeda, grupa tworząca szeroko pojętą muzykę rockową z wielkim senesem i znaczeniem dla niektórych. Często można w ich tekstach doszukać się urywka z własnego życia. Grupa została stworzona przez Roberta "Litze" Fridricha w 2010 roku. Początkowo skład tworzyli: Robert "Drężmak" Drężek -> Gitara, Krzysztof "Kmieta" Kmiecik -> Bas, Tomasz "Krzyżyk" Krzyżaniak -> Perkusja. W 2011 roku podczas tworzenia pierwszej płyty skład uzupełnił Przemysław "Hans" Frecel, raper znany ze składu 52 dębiec, który obecnie jest wokalistą zespołu.

Sam zespół kojarzy się z muzyką religijną a to przez przeszłość i obecność członków którzy oprócz Hansa, są znani z formacji 2 Tm, 2 3 (Tymoteusz) i Arki Noego.

Ich muzyka trafia do młodych ludzi jak i starszych, pozwala odpocząć od teraźniejszości, przemyśleć swoje życie, zmusza do myślenia i odziwo nawraca ateistów. 

Sam zespół przyznaje że nie chcą być kojarzeni właśnie z muzyką Chrześcijańską, choć podtekst ich tekstów jest właśnie ściśle nawiązujący do relacji Boga i Człowieka.

Według mnie najlepszy zespół rockowy w Polsce. To moje zdanie, Wy oczywiście możecie mieć inne ;)

A tutaj kilka utworów tego genialnego zespołu:

https://www.youtube.com/watch?v=E9G92mVo9U0 

https://www.youtube.com/watch?v=jbjbfUlX2Vc

https://www.youtube.com/watch?v=f29-sXZwl7I

https://www.youtube.com/watch?v=pHyu1yH1kgs

Najlepsze jest to że wszystkie utwory udostępniają w serwisie YouTube co dodatkowo zachęca do kupna płyty :)

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

@ref

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

W tej chwili to mój ulubiony polski zespół jakiego słucham.

Tak jak wyżej pisano, fajnie że wrzucają wcześniej całą płytę na YT, chociaż i tak płyty kupiłem.

Byłem na dwóch ich koncertach oraz gdy byli gośćmi na Gitarowym Rekordzie Guinnessa 2011 we Wrocławiu, właśnie wtedy o nich usłyszałem i do dzisiaj ich słucham.

Opublikowano

Ja ich słucham od bodajże sierpnia tamtego roku. Mój kolega powiedział że jak usłyszę luxów nie będę chciał słuchać nic więcej :D I przesłuchałem kilka piosenek na początek nie rozumiałem słów np w Autystycznym. Ale po 2 odsłuchaniach już nie mogłem przestać słuchać :D I do tej pory słucham tylko ich ;) Nikt więcej nie pasuje mi tak jak oni no chyba że 2 tm 2 3 ;) Ale skład prawie ten sam tam jest :D

Pomogłem? Daj like'a!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Uwielbiam wręcz! Wokal Litzy i ich muzyka coś niesamowitego.Jeden z najlepszych zespołów rockowych na polskiej scenie muzycznej, a spójrzmy prawdzie w oczy nie ma ich za wielu.Miałam możliwość być na ich koncercie i naprawdę coś niesamowitego.Ta energia między ludźmi, ta zabawa.

Są świetni. ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...