Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uszkodzone USB, a wgrywanie romu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam  na  s4 androida 4.2 i chciałem go zaktualizowac do 5.0 ale przez wifi wyskakuje jakis bład a pprzez kies nie dam rady bo cos nie łaczy sie z Pc. Jest mozliwosc wgrania romu na tel bez uzycia usb ?

Opublikowano

Flash przez recovery.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

A ty co sadzisz? Będziesz potrafił ?  Dowiesz sie jak ci sie uda.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To sobie wgraj , przecież tylko tak się dowiesz czy potrafisz.

Opublikowano

To jeszcze się nie domyśliłeś że  gdzieś je urwałeś albo uwaliłeś na płytce ścieżki?

Opublikowano

Sam zaczynasz bredzić bez sensu ! Wyraźnie pytasz  i dokładnie opisujesz w postach wyżej jakie masz objawy to ci napisałem że uwaliłeś gniazdo albo płytkę drukowaną !   A czy uda się wgrać to sie dowiesz jak to zrobisz. Innej opcji nie ma bo nie istnieje poza USB ( jest ale nie masz sprzętu by to zrobić czy nawet naprawić gniazdo ) . To dokładna odpowiedź na twoje pytanie, to czego jeszcze chcesz ?

Wgrać się da jak ci sie powiedzie i nie przerwie połączenia w czasie wgrywania. Sam to sobie musisz sprawdzić czy się uda.

Wystarczy wgrać root a potem recowery, to potem już resztę można przez nie dogrywać.

Opublikowano

Dzięki , jutro sie z tym pobawie , przy tym wgrywaniu rota to pare sekund trzeba ,a uwalić sie chyba nie da ? gdyby przerwało aktualizacje ?

Opublikowano

Nie ruszaj telefonem i kablem jak robisz. Podłącz i połóż coś ciężkiego w miejscu podłączenia kabla USB do telefonu, manipulując tak by działało połączenie. Możesz taśmą klejącą na czas flashowania okręcić telefon dociskając kabel. 

Najlepiej na podłodze to robić bo nawet przez przypadek możesz trącić stół albo pociągnąć za kabel.

Nic się nie stanie, nawet po padzie można wgrać soft, ale USB musi być sprawne i podłączony telefon z kompem.

Opublikowano

Podacie jakis plik do roota bo wgrałem jakis z neta wszystko poszło ale w root checker pisze ze nie ma rota xD a wgrac sie powinno bo znalazłem pozycje w której usb łaczy gdzy je trzymam ;) Pozdrawiam i czekam na link na tel mam android 4.2.2 nie wiem czy to potrzebne do roota

Pobrałem pare innych  i to samo wgrąłme odinem i nic brak śladu rota ;(

Moze Ten KNOX blokuje mi aktualizacje ?

Opublikowano

Podacie jakis plik do roota bo wgrałem jakis z neta wszystko poszło ale w root checker pisze ze nie ma rota xD a wgrac sie powinno bo znalazłem pozycje w której usb łaczy gdzy je trzymam ;) Pozdrawiam i czekam na link na tel mam android 4.2.2 nie wiem czy to potrzebne do roota

Pobrałem pare innych  i to samo wgrąłme odinem i nic brak śladu rota ;(

Moze Ten KNOX blokuje mi aktualizacje ?

W S4 Towelroot chyba działa

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...