Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań dot. serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :).

Chciałbym dowiedzieć się kilka rzeczy na temat serwera Metin2.
Pracuję nad swoimi plikami ponad 2mc, ale to nie istotne.

Mam kilka pytań, na które mam nadzieję, że zostanie udzielona odpowiedź.

Kupująć dedyka polecacie OVH czy HosTeam? Są różne wersje na temat owych serwerowni jedni :

OVH -> HosTeam

HosTeam -> OVH

Proszę o pomoc w wyborze oraz uzasadnienie swojej wypowiedzi.

Jakie parametry dedyka? Nie widzę sensu, aby przepłacać.

Obowiązkowo dyski SSD. Czy 8/16 GB wystarczy?

Doszły mnie słuchy, że 400online żre 4-4,5gb ramu.

Czy to prawda?

Kogo polecacie kto tanio zajmie się moją maszyną pod względem zabezpieczeń/optymalizacji etc. ?

Czy wszystko stawiać na jednym dedyku czy Stronę/Forum + Patcher na oddzielnym VPS z linuxem ?

385541427972753564465.png

Opublikowano

Co do zabezpieczeń polecam Arsoba z EG. Maszyna z Ovh ponieważ ma lepsze zabezpieczenia jak i parametry w przystępnej cenie. Co do ramu zależy od ilości graczy czyli reklamy i jakości serwera.

O Arsobie się nasłuchałem trochę więc mam co do niego mieszane zdanie.

Opublikowano

Co do zabezpieczeń polecam Arsoba z EG. Maszyna z Ovh ponieważ ma lepsze zabezpieczenia jak i parametry w przystępnej cenie. Co do ramu zależy od ilości graczy czyli reklamy i jakości serwera.

Arsoba hahaha tego pseudo technika xD spoko xD

O Arsobie się nasłuchałem trochę więc mam co do niego mieszane zdanie.

I dobrze że się nasłuchałeś ;D nie polecam tego pseudo technika co się mianuje na technika zabezpieczeń a wylatuje mu np. TS po pierwszym lepszym ataku xD przykład to invoria np. TS xD z około 2 miesiące temu forum włączało się 4h po ataku xD

Jednym słowem zna teorie, nie zna praktyki zatem z teorii nie może nic zrobić pożytecznego gdyż trzeba mieć praktykę ;D

Co do maszyn, weź z ovh, pamiętam jak 2 lata temu mówili że ovh jest lipne a teraz każdy mówi że jest pro xD wtenczas także arsob się udzielał że są lipne zabezpieczenia itd a do dzisiaj teraz ma tam serwy haha masakra jednym słowem, dla mnie ścierwem zawsze będzie hosteam ;)

Zatem ovh rządzi jeśli dobrze się skonfiguruje dedyka, co do 400 osób online to te 4-5gb powinno starczyć, ale na ovh/sys dają więcej ram ;D

Jak naprawdę nie chcesz przepłacać to tu: http://soyoustart.plsą serwery z ovh dawne SyS stąd taka domena xD mają infrastrukturę z ovh i antyddosa ;p nie mają dostępu do antyddosa pro ;p

Hejterzy się zaraz zjawią i pewnie będą najeżdżać na mnie ale powiem tylko tyle, nie ruszają mnie hejterowskie hejty :D

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Arsoba hahaha tego pseudo technika xD spoko xD

I dobrze że się nasłuchałeś ;D nie polecam tego pseudo technika co się mianuje na technika zabezpieczeń a wylatuje mu np. TS po pierwszym lepszym ataku xD przykład to invoria np. TS xD z około 2 miesiące temu forum włączało się 4h po ataku xD

Jednym słowem zna teorie, nie zna praktyki zatem z teorii nie może nic zrobić pożytecznego gdyż trzeba mieć praktykę ;D

Co do maszyn, weź z ovh, pamiętam jak 2 lata temu mówili że ovh jest lipne a teraz każdy mówi że jest pro xD wtenczas także arsob się udzielał że są lipne zabezpieczenia itd a do dzisiaj teraz ma tam serwy haha masakra jednym słowem, dla mnie ścierwem zawsze będzie hosteam ;)

Zatem ovh rządzi jeśli dobrze się skonfiguruje dedyka, co do 400 osób online to te 4-5gb powinno starczyć, ale na ovh/sys dają więcej ram ;D

Jak naprawdę nie chcesz przepłacać to tu: http://soyoustart.plsą serwery z ovh dawne SyS stąd taka domena xD mają infrastrukturę z ovh i antyddosa ;p nie mają dostępu do antyddosa pro ;p

Hejterzy się zaraz zjawią i pewnie będą najeżdżać na mnie ale powiem tylko tyle, nie ruszają mnie hejterowskie hejty :D

Pozdrawiam.

4297414280748581365939.jpeg

Co wy na to ? 16GB E3 1225v2 dyski SSD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...