Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pare porad DOTA 2

Stanovitz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar zacząć grać w DOTE 2. I prosiłbym o pare porad/wskazówek dla początkującego.

Z gory dzieki.

Za pomoc lecą +

Opublikowano

Ktoś kto grał w inną MOBA i przeniósł się na Dote jest początkującym. Ktoś to nie grał ani razu w MOBA jest początkującym. Zgaduje, że jesteś tym drugim przypadkiem więc postaram Ci się udzielić jakichś rad. 

Nie feeduj, znaczy tyle abyś grał bezpiecznie na samym początku. Nie rwij się od razu na przeciwnika. 

Last hituj creepy przeciwnika wtedy gdy mają mało HP (po prostu zabijaj gdy mają malutko życia)

Nie bij nigdy wieży samotnie, staraj się aby to creepy miały z nią pierwszy kontakt. 

Nie pickuj na początku takich postaci jak Lone Druid, Meppo, Naga, Lycan, te postacie dla nowych graczy są trudne do ogarnięcia. 

Pilnuj się aby Twój curier nie został zabity przez wroga, jest bardzo cenny  B) 

Wardy to podstawa, jeżeli nikt w teamie ich nie kupuje, zrób to!

Nie pchaj się na mida, gdy ktoś już tam jest, nie bądź jak typowy rusek.

Ogólnie dużo tego jest, może będzie prościej jak powiesz czego Ci dokładnie trzeba  :) 

Opublikowano

Mam już doświadczenie z LoLem. Ogólnie to DOTA jest dla mnie czymś nowym ci kurierzy i wgl. Rozegrałem już treningi i mniej więcej troche ogarnąłem. lecz głowne pytanie me jest takie. Ile Dota zżera transferu danych za jedną partyjke ? jak tu działa system banów kar za np: opuszczenie gry. + Słyszałem też kiedyś że w DOCIE da się sterować creepami. I jak tu wyglądają rangi z rankedów itp? Jaki jest max lvl?

Opublikowano

Max lvl postaci podczas gry to 25, natomiast jeżeli chodzi Ci o max lvl konta dota2 to jest bez ograniczeń. 

Nie ma rang z rankedów, jest za to wyznacznik skilla w postaci MMR (który dla mnie jest trochę nie dopracowany)

Jeżeli opuścisz 2x grę w ciągu tygodnia to nakłada na Ciebie karę w postaci ok. 3 meczy karnych za które nie otrzymujesz PD aby awansować wyżej.

Możesz sterować neutralnymi creepami a także creepami przeciwnika, potrzebne są do tego odpowiednie przedmioty lub/i postacie. Przykładową postacią, którą możesz kontrolować creepy w lesie jest Chen albo Enchanterss. Jedna partyjka mówiąc szczerze nie wiem ile zżera, ale jak kiedyś (ok. miech temu) na necie czytałem to ok. 70 MB transferu za taki 40 minutowy mecz. O ile steam nie wykonuje żadnych aktualizacji.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...