Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na gildie typu FunnyGuilds/RevoGuilds nie kolidujący z ProtocolLibem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio chciałem zainstalować na serwerze RevoGuilds, ze względu na fajną tablistę. Nie działała, więc poszukałem dalej i pobrałem FunnyGuilds, w którym również nie działała. Zacząłem szukać kolidującego pluginu i okazał się nim ProtocolLib - plugin, dzięki któremu działa wiele moich pluginów, np HolographicDisplays (na hologramy), Lib's Disguises (na zmiany w moby/inne entity) albo ScoreboardStats (na scoreboard).

I teraz mam pytanie: jest wyjście, aby dowolny z tych pluginów działał z ProtocolLibem, albo inny plugin na gildie, któremu ProtocolLib nie przeszkadza?

Z tego co wiem, jest plugin na tablisty bazujący na ProtocolLibie, ale chyba nie ma opcji, aby połączyć z nim gildie (http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/tabapi/).

Jest jakiekolwiek wyjście, aby moje stare 3 pluginy bazujące na ProtocolLibie działały oraz, żeby mieć gildie z tablistą?

Opublikowano

Wszystko w FunnyGuilds działa bez problemu, i to bez ProtocolLiba

Viklez może jemu nie działa, według mnie do jest problem jakiegoś pluginu bo sam FunnyGuilds używam i nie mam zastrzeżeń xD

Czytajcie ze zrozumieniem. Napisał, że nie działa mu z ProtocolLib. To, że Wam działa bez niego nie ma znaczenia.

Opublikowano

FunnyGuilds nie powinien sie kolidowac z PtotocolLib. Ja kozystałem z protocol lib i funny guilds i bylo wszystko ok. Moze masz jakis plugin ingerujący w tab?

Np. Starsze wersje LogiT

TabApi

Albo inne

Opublikowano

Napiszę jeszcze raz. Samo FunnyGuilds działa bez problemu. Dopiero po zainstalowaniu ProtocolLiba wyłącza się tablista. Ale pomyślałem, że zrezygnuję (z bólem) z Disguise'ów, a na holo wyłączę Variables, czyli nie będą np wyświetlać nicku (zamiast "Witaj Notch" będzie po prostu "Witaj").

Opublikowano

ScoreboardStats działa na zasadzie scoreboarda. A pluginy na gildie z tagami nad głową też działają na zasadzie scoreboarda (chodzi o system tagów).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...