Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] RPG serwer A'la metin2

Nter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema zagralibyście na serwerze podobnym do metin2? Wiem że sporo osób już próbowało z różnym skutkiem.. Ale pasowałyby wam coś takiego? :D

Co by było na serwerze : 

Pierwsze miasto charakteryzowane na mapie chunjo 

Misje od biologa . kapitana

Expowiska takie jak. pustynia . sohan . pieklo

Dodatkowe lochy . dungeony . dt . smok

3 Klasy postaci ( wojownik . ninja . szaman )  i 4 atrybuty wraz z lvlem dochodzą kolejne

System bonów ( dodawanie i zmiana losowych bonów w itemie )

Pełno ulepszaczy dropiących z mobów ( nowy txt pack )

Nowe zbroje / bronie ( z wyróżnieniem na klasy : miecze . sztylety . wachlarze ) 

Mobki z różnymi lvlami ( i różnymi statystykami ) 

Bossy w dungeonach 

Brak pvp na mapie jedynie po akceptacji przez obu graczy 

System ulepszania posiadanych itemków ( od +0 do +9 ) 

I wiele innych :) 

2579314424273501027542.png

Opublikowano

Najpierw, niech serwer powstanie dopracowany do jak najlepszego opisu, oddającego "co by było". Wtedy porozmawiajmy, czy ktoś by grał.

Ja bym grał, bo jestem fanem serwerów RPG, lecz ten serwer to nie może być 5 pluginów wrzuconych i "hulaj dusza"

Opublikowano

Chciałbym poznać opinie ludzi czy wgl. się to komuś spodoba nie chce czegoś robić na marne ;) Wiem że to wymaga pracy ale również jestem pewien że da się zrobić wszystko co opisałem :) 

Opublikowano

Już było kilka takich projektów i żaden się nie utrzymał ze względu na monotonie rozgrywki. Z tym będzie podobnie jeżeli powstanie. Poza tym jak będę chciał zagrać w metina to zagram w metina a nie w minecrafta na serwerze imitującym metina. Osobiście nie zagram na takim serwerze.

Opublikowano

Jestem na tak i będę grał. Pamiętam te czasy gdy grałem w tą grę, jak bardzo uwielbiałam szukać metinow bitwy oraz chodzić do lochow . Dwie ulubione gry w jednej brzmi ekscytująco. Będę oczekiwał na serwer cierpliwie aczkolwiek jeśli graczy będzie mniej niż 10 to się pożegnam

Opublikowano

Ciekawie to wygląda, lecz jako iż nie lubię jak ludzie się na marne męczą ostrzegam Cię od 2/3tyg sporo osób zaczyna tworzyć RPG.

Niektórzy posiadają już 70/80% skończonego serwera wzorowanego na Metin2 i niektóre są już naprawdę niezłe posiadają doświadczonych techników i budowniczych, mają pogłos itp.

Jeżeli naprawdę chcesz się wybić z tego "nowego" RPG (bo od dawna nikt nie robił RPG) to musisz dodać coś innowacyjnego, sam tworzę serwer RPG mam zrobione już 40% ale to nie temat na reklamy.

To co tutaj widzę niestety jest za mało, nawet Ja (a sam tworzę) mam więcej rzeczy niż Ty tutaj wypisałeś, moim zdaniem dorzuciłbym coś więcej aby zainteresować tutaj 'dzieciaków' i prawdziwych użytkowników

I powodzenia bo RPG są bardzo wymagającymi trybami, trzeba dodać LvL postaci, dodać jakieś zastosowanie tych lvl aby nie były dla ozdoby i całą masę rzeczy

TEMAT

Opublikowano

Nawiązując do Tematu: Tak Zagrałbym
Moja Wypowiedz: Grał nie mało czasu w Metina i lubiłem tę grę ale czasy się zmieniły i przeżuciem się na CS:GO, ale nie o to chodzi. Jak zrobisz naprawdę dopracowany Serwer to owszem dużo osób (chyba) by zagrała na takim serwerze. Mam Nadzieje że masz Ekipę bo to naprawdę może długo potrwać i życzę ci żebyś zrobił naprawdę Dopracowany Serwer przypominający choć troszkę klimaty Metina

Mam Nadzieję że Pomogłem

Opublikowano

takie serwery niby są dobre i mają plan ale tam nikt nie gra.

pracujesz nad serwerem a potem się znudzi.

jak zrobisz easyhc i dodasz niektóre z tych punktów co wymieniłeś to może będzie troche graczy (dzieci lubią easyhc)

Opublikowano

takie serwery niby są dobre i mają plan ale tam nikt nie gra.

pracujesz nad serwerem a potem się znudzi.

jak zrobisz easyhc i dodasz niektóre z tych punktów co wymieniłeś to może będzie troche graczy (dzieci lubią easyhc)

Na easyhc NIE DA SIĘ WYBIĆ. Na rpg własnie gra sporo osób bo jest ich mało zrobiłem easy survival i marny skutek ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...