Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki hosting wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak jak w temacie chciałbym założyć serwer i tak sie zastanawiam co wybrać CraftServe Czy Enderchest ? czy może FiberHost  Te Wszystkie hostingi już  obczajałem ale nwm co wybrać Pomożecie ?

Jeżeli pomogłem daj Like :D Dzięki.

Opublikowano

Osobiście polecam Tobie hosting enderchest. Ceny mają przystępne dla typowego Kowalskiego i często robią promocje. Jeżeli chodzi o działanie ich maszyn to wbrew pozorom (cena) są bardzo dobre. Korzystam z tego serwisu już dosyć długo i tylko raz miałem problem z zużyciem procesora (trzeba umieć poprawnie dobrać i skonfidurować pluginy, ale to już wszędzie tak jest. Za 30zł nie kupisz maszyny z nasa).

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Opublikowano

Zamiast tych hostów polecam ci pukawke, mam tam serwer bez limitów i nie ma lagów. Łatwy itemshop do ogarnięcia. Serwer jest tańszy od reszty z innych hostów bo masz tam nielimitowany ram i nielimitowane sloty. Serwer ile bedzie potrzebował ramu to tyle sobie weźmie. Myśle że na sam początek dasz moze 300 slotów bo 1000 ci raczej potrzebne nie bedzie.

Opublikowano

Nad Pukawka też się zastanawiałem ale ostatnio mi na nic nie odpisywali miałem problem z stabilnością serwera i padł bo obciążenie było 10 gb

Jeżeli pomogłem daj Like :D Dzięki.

Opublikowano

Zamiast tych hostów polecam ci pukawke, mam tam serwer bez limitów i nie ma lagów. Łatwy itemshop do ogarnięcia. Serwer jest tańszy od reszty z innych hostów bo masz tam nielimitowany ram i nielimitowane sloty. Serwer ile bedzie potrzebował ramu to tyle sobie weźmie. Myśle że na sam początek dasz moze 300 slotów bo 1000 ci raczej potrzebne nie bedzie.

Troszkę się dziwie. Miałem przyjemność korzystać z tego serwisu i serwer często mi się wyłączał (nie tylko od mc), a nie wykorzystywałem wcale wiele ramu/procka. Pamiętaj, że ten nielimitowany ram to takie troche o kant stołu rozbić (Co z tego, że masz duża ramu jak procesor jest słaby? Coś za coś).

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Opublikowano

Jak chcesz robić jakiś większy serwer 100+ to nie nkupuj a takich hostingach tylko od razu kup dedyk/vps na ovh itp. FiberGunwa nie polecam ;p

rias_gremory_signature_by_darkade22-d7cu9xi.png
Opublikowano

Ja osobiście polecam Lvl-Up ... dają bazę danych od pakietu za 45 zł o ile się nie mylę i itemshop-sms. Za to troszku mało ramu, natomiast jeśli to na nim Ci zależy do polecam Own-Server... oba hostingi miałam okazję kiedyś testować w niedalekiej przeszłości i nie mam zarzutów do żadnego.

Pozdrawiam, Elsa. ;)

Queen bAht5ap.jpg Elsa

Opublikowano

Polecam hosting Pukawka.pl - trochę trzeba nabrać zaufania do tego hostingu, bo jest naprawdę dobry. 

- Szybko odpisujący Support.

- Hosting nie sprawia problemów.

- Najlepsze maszyny.

- Masz dużo Ramu do dyspozycji

- Łatwy panel klienta, dużo bajerów

Opublikowano

Polecam hosting Pukawka.pl - trochę trzeba nabrać zaufania do tego hostingu, bo jest naprawdę dobry. 

- Szybko odpisujący Support.

- Hosting nie sprawia problemów.

- Najlepsze maszyny.

- Masz dużo Ramu do dyspozycji

- Łatwy panel klienta, dużo bajerów

Zgadzam się z kolegą.

Miałem serwery na :

Craftserve (drogo ;()

LvlUp 

FiberHost ( Do tego nigdy nie wroce..nawet mocna maszyna i lagi w ch..)

Mineserv (średnio)

Pukawce

I prawde mowiac :

Craftserve - za taka cene to na pukawce bym se najmocniejszy serwer kupil

LvlUp - mieli tam tyle ramu do pakietu ze ho ho... -,-

Fiberhost - kto wbil musial czekac 5 minut az serwer zaladuje ze juz sie zalogowal...nie mowiac jak slabe maszyny

Mineserv - spodobal mi sie tam itemshop ale nic wiecej

Pukawka- z początku szłem do nich z dystansem , ale pierwsze 3 dni i od razu im zaufałem. Kiedy migrowałem do lepszego pakietu w zamian za stracone 2 godziny przedluzyli mi serwer o 2 dni . Pamietam ze wsparcie techniczne bylo genialne , max czekalem 3 godziny na odpowiedz - i to co bardzo wazne zawsze pomagali. Ceny poprostu wyśmienite , częste promocje , genialnie stworzone pakiety (RAM,MAX,PRO) za dość niskie ceny. Dodatkowo oni nie reklamują się jak craftserve : "[CSRV]Zapis mapy" , a w dodatku do bodajże MAX i PRO dodaja free stronę internetową. Maszyny silne , tanio i porządnie.

Podsumowywując : polecam Pukawkę - najlepsze wsparcie techniczne , silne maszyny , niskie ceny , STABILNE silniki , ładne i estetyczne menu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...