Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer stacjonarny czy PS4?

kolo994

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema mam do wydania MaX 1800zł i paczałem na olx kompa i znalazłem tak  głównie chodzi mi o premiere GTA V na pc-ta

i5 4460

8gb ram

Zasilacz Corsair vs450

hd 7870

za 1800zł

albo znalazłem ps4

z GTA V Fifa 15 Watch Dogs za 1350zł

+

kompa

Q6600

4gb ram

Hd 5850  (od kolegi za 100zł)

za 450zł

(starczy na minimalnych na gta V???)

PS: za 3-4 miesiące miałbym ok.1.1 k na modernizację wsadziłbym tam i5 2,3generacji + Hd 7950+ 4gb ram

który wybór byłby najlepszy ??

Opublikowano

Lepiej złożyć coś samemu z używek. To co podałeś na początku nie jest złe, ale da się coś lepszego złożyć samemu/wyszukać lepszej oferty.  

­

Opublikowano

Jak masz do dyspozycji tylko te 1500/1800zł, to lepiej kup konsolę (tylko licz się z tym, że niema piratów, gier F2P a nowe gry kosztują około 200zł, ale zawsze możesz też kupić używki za 60-100zł)
Za 1500zł, kupisz kompa, ale albo z używanego sprzętu, wyeksploatowanego do granic możliwości (dziękujemy pseudo kopaczom btc), ale będzie on słaby, i nie spełni Twoich oczekiwań, i za jakiś czas będziesz musiał go wymienić. 

I to mój drogi jest "przewaga" konsol. Kupujesz raz, i grasz przez 8lat na jednym sprzęcie (patrz PS3 i x360).
No i jak powiedział kolega powyżej, lepiej sam poszukaj sprzętu i złóż go samemu albo poproś znajomego o pomoc. Wyjdzie taniej i lepiej. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

znaczy mam kumpla informatyka i on złoży za 2dyszki całego kompa    

więc niewiem czy kupić konsolkę+Q6600 czy wszystko walić w i5+hd7870

Opublikowano

Według mnie bierz PC, nie wziąłeś pod uwagę cen gier, a na PC masz np. Steam z ogromnymi wyprzedażami. A i byłbym zapomniał - nie zmodernizujesz płyty pod Q6600, bo ma ona starą podstawkę (lga 775), więc zakup tak starego sprzętu jest na te czasy nieopłacalny.

Opublikowano

Jeśli za 1,8k pln dosatniesz 16gb ramu i i5-4690k to się nie zastanawiaj (fajnie jakby na gwarancji był jeszcze :D w miarę nowe procki to powinny), ps4 do tego nie podskoczy

Z tą kartą to może nie pójść na max, powinno dać radę medium ale na chwilę obecną ciężko powiedzieć póki gra nie wyszła.

Dobry zestaw bo jak sprzedasz tego radka w przyszłości, dołozysz kilka stówek i masz zestaw na długo, zdecydowanie dłużej niż ps4.

Opublikowano

a na jakich ustawieniach pogram w gta V ????? ale jak będzię dobrze optymalizowana i na takich wymaganiach jak teraz są 

Opublikowano

Wszystko zalęzy jaka optymalizacje bedzie miało GTA V. A nikt wróżką nie jest.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Nikt Ci nawet nie powie jak bedzie dobrze zoptymalizowane na czym pójdzie. Trzeba czekac nic nie zrobisz.

Jedyne co jest na plus to kazali długo czekac co moze swiadczyc ze optymalizacja bedzie dobra. Ja tez na to czekam moze mi na lapku pójdzie, ale raczej nie nastawiam sie tak bardzo.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...