Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy złożeniu komputera

koller44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Witam , ostatnimi czasy napisałem podobny temat , ale troszkę się pozmieniało więc napisze go od nowa ;)

Mam na stanie płytę główną , zasilacz i procesor 

Zacznijmy od tego że nie mogę kupić wszystkich części na raz , co miesiąc na wypłatę jestem w stanie kupić coś do kompletu.

Na stanie posiadam 

Płytę główna:Gigabyte GA-H44M-USB3

Procesor intel i3-550(Będę go używał dopóki nie kupię nowego)

Zasilacz 550W XILENCE XP550 

Rozchodzi się o to , aby wyciągnąć wszystko co się da z tej płyty głównej , mam nadzieję że obejdzie się bez kupna nowej.

Sprzęt będzie służył do gier.

Z góry dziękuje za pomoc.

EDIT:Maksymalnie 8gb ram, więcej nie potrzebuje 

RMCF

Nowicjusz
Opublikowano
 Jaki jest Twój budżet na komputer?
- Czy zestaw ma zawierać samą jednostkę centralną czy również system operacyjny, monitor, peryferia (myszka, klawiatura, głośniki, listwa zasilająca itp.)?
- Opisz zastosowanie komputera (precyzyjnie)
- Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor?
- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły (procesor, RAM, karta graficzna)?
- Czy posiadasz części ze starego komputera np. dysk twardy ATA lub SATA, napęd optyczny, obudowa, peryferia?
- Czy komputer będzie w niedługim czasie lub w przyszłości rozbudowywany?
- Określ priorytet komputera - wydajność/cisza/energooszczędność
- Wymagania dodatkowe

W przypadku modernizacji obecnego komputera odpowiedz na pytania:

- Jaki jest budżet na modernizację?
- Jakie podzespoły chcesz zmodernizować jaki efekt, chcesz uzyskać?
- Opisz zastosowanie komputera (precyzyjnie)
- Podaj dokładną specyfikację komputera w tym markę/model/moc zasilacza, posiadany system operacyjny

Uzupełnij brakujące informacje

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Uzupełnij brakujące informacje

Wydawało mi się logiczne że chodzi tylko o części które podepnę do płyty głównej , ale żeby było jaśniej.

Interesuję mnie tylko kupno

Pamięci Ram,Procesora,Karty Graficznej

Ewentualnie płyty głównej i zasilacza jeżeli jest to wymagane , ale wolałbym pozostawić to co mam ponieważ komputer ma mi służyć na okres , około 7 miesięcy

RMCF

Nowicjusz
Opublikowano

Brakujące informacje

- ile chcesz przeznaczyć (miesięcznie) i nowe czy używane części z allegro (grafika) 

- RAM jaki masz

- obecnie korzystasz z integry ?

Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Brakujące informacje

- ile chcesz przeznaczyć (miesięcznie) i nowe czy używane części z allegro (grafika) 

- RAM jaki masz

- obecnie korzystasz z integry ?

Matko...

Napisałem jakie części posiadam , budżet? przecież tez napisałem że chcę wyciągnąć co się da z tej płyty głównej.

Jak mam korzystać z zintegrowanej karty graficznej skoro nie posiadam pamięci ram ?

Nie odpowiadaj na to pytanie , w ogóle jeżeli masz zamiar zadać sto następnych zbędnych pytań.

Nie pomagaj

RMCF

Nowicjusz
Opublikowano

Opublikowano

Dobra , dodam jeszcze jedno zdanie zanim ręce mi opadną i nie będę w stanie pisać.

Proszę o pomoc w złożeniu komputera do którego już posiadam płytę główną , moja wiedza na temat ,,nextgena'' jest znikoma i nie wiem jakie części są wydajne i które do siebie pasują więc nie chcę nic źle zrobić , dlatego zwracam się z uprzejmą prośbą do użytkowników mpcforum o pomoc przy złożeniu wcześniej wspomnianego komputera.

Interesują mnie części które starczą na troszkę dłużej ponieważ po `7 miesiącach mam zamiar oddać komputer siostrzeńcowi.

A ten komputer składam ponieważ mój już powoli wysiada.

PS:Rozmiar buta 43

RMCF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...