Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowe pomysly na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakładam ten temat w celu zorientowania sie czego brakuje na wiekszosci serwerów.
Jeśli macie jakieś pomysły na pluginy/skrypty które mogą dodać coś nowego na serwer lub urozmaicić rozgrywkę pisz w komentarzu.
Jestem programistą i narzekam na brak zajęcia więc moge stworzyć twój plugin/skript.
Licze na wiele pomysłów :D

Opublikowano

Graczowi na pierwszym starcie odpala się GUI z wyborem bonusów, których potem nie można zmienić. Bonusy są na zawsze. Powodzenia

I tak pewnie tego nie zrobisz tylko się zwiniesz jak większość "programistów" na MPC.

Opublikowano

Ogólnie brakuje rzeczy które na danym trybie być powinny.

O co mi chodzi, na HardCore nie powinno ich być a na RPG zazwyczaj nie widzę LvL

Jeżeli chodzi Ci o jakiś konkretny tryb to dopisz bo ogólnie to wypisałem wyżej

Graczowi na pierwszym starcie odpala się GUI z wyborem bonusów, których potem nie można zmienić. Bonusy są na zawsze. Powodzenia

I tak pewnie tego nie zrobisz tylko się zwiniesz jak większość "programistów" na MPC.

U mnie na serwerze mam coś takiego tylko zamiast bonusów mam klasy typu ninja więc nie jest to masakrycznie ciężkie

TEMAT

Opublikowano

Plugin na zakładanie wioski z 5 defaultowymi budynkami z wioski NPC wklejonymi przez WorldEdit i możliwością kupna gotowych budynków oraz zezwoleniem na budowę swoich własnych za coinsy( system zakładania może być podobny jak jest w przypadku gildii).

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Plugin na zakładanie wioski z 5 defaultowymi budynkami z wioski NPC wklejonymi przez WorldEdit i możliwością kupna gotowych budynków oraz zezwoleniem na budowę swoich własnych za coinsy( system zakładania może być podobny jak jest w przypadku gildii).

Nie rozumie, spróbuj to dokładniej wytłumaczyć ;)

Opublikowano

No to dałeś mi zadanie xD. Chodzi o to że gracz chce utworzyć wioskę. Znajduje otwarty teren (jak w przypadku gildii; chodzi o wolny teren) i wpisuje /wioska utworz (nazwa wioski). Płaci za to itemami z gry i coinsami (oczywiście z pluginu na ekonomię). Po wpisaniu tej komendy gracz otrzymuje claim np. 50x50x256 i generuje mu się 5 losowych budynków (tych co mnieszkaja w nich villagerzy). Może on powiększać teren wioski, ustanawiać radę wioski itd. Może on również budować w niej nowe budynki na 2 sposoby:

1. Gracz kupuję gotowy projekt budynku, stawia blok (który posiada funkcję wklejenia budowli od tego bloku) i klika w ten blok (posiadając odpowiednie materiały do budowy danego budynku), po czym wkleja mu się gotowy budynek.

2. Gracz kupuję jednorazowe pozwolenie na budowę budynku, dzięki czemu będzie mógł zbudowac własny budynek o określonym rozmiarze. (np 25x15, 10x17, 8x3 itd.)

Gracze mogliby przejmować inne wioski dzieki czemu po zdobyciu co najmniej 10 wiosek mogliby utworzyć państwo.

Myślę że dość wytłumaczyłem xD

76561198266836735.png

Opublikowano

Polecam. Jakieś Unikatowe Przedmioty. Których jeszcze nie ma na żadnym serwerze. I żeby warto było wbić na ten twój serwer chociaż by tylko po to aby zobaczyć te unikatowe przedmioty. 

Opublikowano

Polecam. Jakieś Unikatowe Przedmioty. Których jeszcze nie ma na żadnym serwerze. I żeby warto było wbić na ten twój serwer chociaż by tylko po to aby zobaczyć te unikatowe przedmioty. 

Te przedmioty mam już gotowe.

W zasadzie to serwer mógłbym już otworzyć lecz nie mam mapy (budowniczego też nie mam xD)

Podaj jakieś przykłady unikatowych przedmiotów

Opublikowano

Nwm coś co by urozmaicało gre na twoim serwerze np jakieś mega Kilofy , Stowniarki [ Praktycznie Zawsze się znajdują ] jakiś Mega miecz ostrość 10 itp

Jeżeli pomogłem daj Like :D Dzięki.

Opublikowano

@dynia800 a co z moim pomysłem? Nawet się nie wypowiesz?

Spore wyzwanie, praca na minimum tydzień i i tak nwm czy by mi sie wszystko udało zrobić ;)

Zależy mi głównie na pomysłach na serwer RPG bo taki właśnie tworze, ale innymi nie pogardze

P.S.

Szukam ekipy, chętnych na stanowisko budowniczy zapraszam na PW

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem o co ci chodziło ale zrobiłem to na takiej zasadzie że jak ktoś wchodzi na serwer to musi wybrac "klase".

Każda klasa ma inne zdolnośći np inna ilosc hp, potion siły itp.

Opublikowano

@dynia800 a dałbys radę choć spróbować ponieważ potrzebuje takiego pluginu

To jest praca na ładnych parę godzin więc moge sie tym zająć  w wolnym czasie ponieważ teraz pracuje nad swoim serwerem PVP + RPG.

Zaplecze techniczne mam już gotowe(wszystko autorskie pomysły i wykonanie), lecz brakuje mi mapy :(

P.S.

Jeżeli znacie jakiś budowniczych piszcie do mnie na PW (wynagrodze)

Opublikowano

To spoko nie musisz w tamtym pluginie robić wszystkiego jak nie dasz rady, ale jakbyś mógł to zrób tam jak najlepiej te opcje (jeszcze wtedy zapomniałem napisać że możesz też w pluginie dać system rang podobny jak w gildia)

76561198266836735.png

Opublikowano

Jakieś działki może albo pokoje żeby można było sobie ity odłożyć,oprócz tego możesz dodać jakiś system ulepszania itemów może nw jak by to miało wyglądać to tylko luźny pomysł:)

Opublikowano

Jakieś działki może albo pokoje żeby można było sobie ity odłożyć,oprócz tego możesz dodać jakiś system ulepszania itemów może nw jak by to miało wyglądać to tylko luźny pomysł :)

Spróbuje to zrobić.

Dzięki za pomysł ;)

Opublikowano

Jeżeli serwer będzie miał P2W gracze uciekną, więc nie zalecam P2W, a co do pomysłów to dodaj własny generator mapy, taki jak ja mam przykładowo zrobiony w Terrainie. Napisz na PV.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...