Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z cofaniem . "Podrzucanie ciał"

mck016

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mianowicie mam problem z cofaniem w grze , w jakimkolwiek trybie którym gram , na jednych mniej na DM więcej cofa mi postać i co jakiś czas leżące trupy podskakują . Internet 80 mb/s download 9/mb upload w upc , oczywiście przez kabel , router obsługuje 3 inne komputery oprócz mojego lecz jak mówie mam bezpośrednie podpięcie pod niego . Na Netgrapfie nic nie skacze , wszystko w normie , ping w okolicach 50 , choke i lose w miejscu po 0% czasem do 5 % podskakuje choke ale to bardzo rzadko , sterowniki wszystkie aktualne , pliki gry zespojone , nie mam obecnie żadnego antywirusa więc on tez nic nie powinien przeszkadzać , wszystkie zbędne procesy w tle wyłączone , POMOCY , już naprawde nie wiem co robić , nie da sie tak grać a dopiero co kupiłem cs'a po tylu latach przerwy ;((((

Próbowałem ustawiać komendy w konsoli czyli 

rate 128000
cl_updaterate 128
cl_cmdrate 128
cl_interp 0
cl_interp_ratio 1

rate próbowałem też 80 000 gdzies tak wyczytałem i też nic......

dodam że np w diablo 3 nie mam żadnych problemów ...

Opublikowano

Mój obecnie to Intel core 2 duo 3.0 Ghz (2 rdzenie) , 4gb ram , gtx 260 , win 8 , gram na lowach, fps  około 50 fps

Grając na botach miga mi na żółto SV w netgraphie , nie wiem co to oznacza ale wszysto płynnie śmiga jak powinno...zero próblemów.

Czy to na sto procent wina zasłabych parametrów pc ? jeśli tak to koniec mojej przygody z cs'em na kolejne kilka lat...

Opublikowano

O miałem podobny sprzęt tzn intel core 2 duo 2,7ghz 2gb ram równiez gtx 260 i mialem 90-140 FPS. Nie grzeje Ci się karta? od jakiego producenta? U mnie ten problem występował tylko na serwerach + 18 osób. Pobierz HW monitor  i zobacz temperatury podczas grania. Wyczyść komputer sprężonym powietrzem. Ewentualnie pobierz AVG i zeskanuj, może masz virusy - nie chce mi się wierzyć że na lepszym troszke procku masz 50 fps. 

Opublikowano

Dobra to chyba faktycznie problem z temperaturą. Czyściłem 6 mcs temu ale chyba musze dokładniej to tym razem zrobić... w załączniku dodaje screena temperatur po 15 minutach grania w 20 osobowej grze , ten procek chyba nie powinien tak wyglądać o ile się nie myle...
Mam nadzieje że to to i jakoś usune ten problem poprzez porządny cleanup , a czy jest cos jeszcze co moge zrobić by poprawić parametry ?
Fps wynosiły dokładnie od 50-75 i problem był widoczny kosmiczniee
Płyte główną mam asusa p5q turbo. Albo dam poprostu znać tutaj jutro po sprzątaniu , prosze nie zamykać tematu...

post-1365570-0-80672300-1427910474_thumb.png

Opublikowano

Czy moglibyście mi jeszcze poradzić jaką tą paste i czy to jest do zrobienia w domowych warunkach ? Ogólnie dzięki za wsparcie i pomoc , może jak to poprawie to będzie lepiej...

Opublikowano

Dobra , pc wyczyszczony , pasty świeże , temp spadły , nadal są cofki , ustawienia na low , 90 fps , jestem w d***e

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...