Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głośniki 2.0 lub 2.1 do 600zł

WeyMontS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakichś komputerowych głośników. Słucham głównie rapu i electrohouse. Póki co wpadły mi w oko z 2.0 Microlab Solo 7C, Edifier R2600 Studio 6 , a z 2.1 Edifier C3X. Może ktoś powiedzieć które z nich będą najlepsze? Z tego co sam wyczytałem według większośći zestaw 2.0 od Edifiera jest lepszy od tego z Microlab. W komputerze mam kartę dźwiękową Xonar DGX. 

Może lepiej będzie kupić jakąś wieżę w tej cenie?

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Pokój ok. 10m2

Właśnie w Solo 7C trochę przeraża mnie gdzie je postawię :D Z tego co wyczytałem to musi być chyba 20cm odstępu od ściany, tak?

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

10 metrów to mało, ale da się to zrobić. Ja mam jakieś 220x420cm (nie pamiętam już) czyli ~9 metrów i mam tak zrobione:

Odległości orientacyjnie, ważne żeby był w miarę równy trójkąt równoboczny, przy Solo szeroki na ~1,5 metra minimum
Z tym 20cm nie trzeba się tego sztywno trzymać, ale luz powinien być zdecydowanie

Coś jeszcze podrzucę

Trzeba remont pokoju w końcu zrobić :v Brzydkie to aż wstyd pokazać
Opublikowano

Ja mam biurko narożne, więc ciężko mi będzie to tak ustawić. :/ Edifier Studio 6 są od nich mniejsze? 

Opublikowano

Tannoy M1/Arcus AS3 lub inne mniejsze monitory, zatykasz BR'y i do tego np. ze szwabskiego śmietnika Sony TA-F470/Yamaha AX-500/Denon PMA-520... 

Zawsze można wymieniać kolejne elementy z czasem. 

Opublikowano

Okej, więc Solo odpadają.

Możesz mi opisać czym różni się dźwięk z zestawu 2.0 od zestawu 2.1? 

Opublikowano

Nie ma reguły. 2.1 po prostu mają subwoofer zamiast normalnych głośników nisko/średnioniskotonowych. Zazwyczaj grają gorzej

Opublikowano

Więc póki co wybieram między Edifier Studio 6 a C3X. Jest coś jeszcze godnego polecenia w tej cenie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...