Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

G3258 w przyszłości i5. Jaka płyta?

brayantgk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Zakupilem G3258, w przyszlosci planuje i5 2500k lub i5 4460 i teraz pytanie...

Jaka plyte polecacie??? Mam z97-g43 ale ma za duzo wszystkiego i ja sprzedaje.

Chodzi mi o:
DDR3  2 sloty na ramy.
1 Slot na karte Graf.
Nie musza byc sloty na karty muzyczne itp, moga byc zintegrowane.
2x usb 2.0 i 3.0 (moze byc o 2 wiecej)

Po prostu msi z97-g43 ma za duzo wszystkiego i wiem ze z tego nie skorzystam... Wiec po co mi ona? :)
Plyte chcialbym Asrocka, acz kolwiek nie koniecznie musi byc... Po prostu ją chwalą.

Opublikowano

G3258 ma odblokowany mnożnik, jeśli masz płytę jeszcze na gwarancji to bez sensu ją sprzedawać, później dokupisz kolejny procek z odblokowanym (2500k lub jakaś i5-****k) i ładnie możesz kręcić, jakieś chłodzenie dobre np.

http://techplanet.pl/produkty/wentylatory-radiatory/silentiumpc-grandis-xe1236,49359.html

to Ci ten pentium nawet do gier da radę (zależy też jakie zastosowanie komputera, jakie pozostałe części, budżet itp.)

Nowicjusz
Opublikowano
Jaka plyte polecacie??? Mam z97-g43 ale ma za duzo wszystkiego i ja sprzedaje.

Bezsens, sprzedajesz płytę kupioną za 400zł by kupić taką za 300zł a za obecną używana dostaniesz 350zł

Nie lajkuj moich postów chyba że naprawdę zasłużyłem!

Kto sobie wykonał lub zamówił biurko stojące ?
Morele nie ma monopolu na podzespoły ani na najniższe ceny - np. X-KOM montuje za darmo (dla leniwych)

Opublikowano

Oddaje ją, poniewaz mam taką opcje na morele.net, zwroca mi cale pieniadze za nią poniewaz nie byla uzywana...
i kupuję tą : 

http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-h81m-hds-h81-ddr3-sata3-usb3-s-1150-matx-h81m-hds-603800/

Ma wszystko co potrzebuje, nic wiecej, zadnych zbednych rzeczy... :) Przyoszczedzam 200 zł, a za 200 zl mam kolejna kosc ramu lub do czegos innego doloze...

Opublikowano

To więc i5 2500k czy haswell? Pytam, gdyż pentium nie jest kompatybilny z płytą dla sandy/ivy bridge. 2500k nowej nie kupisz, tylko wspominam, mobo owszem. 

­

Opublikowano

i5 2500k :) Za pare miesiecy na pewno wjedzie. Ale to i tak dopiero jakos pod koniec wakacji dopiero.

@edit.
Moze na tą chwilę kupić tą płytę Asrocka, a potem najwyzej wymienie plyte z procesorem...

Ten Asrock ktory podalem bedzie dobry do g3258?

Opublikowano

Do pentiuma tak, do i5 2500k nie. 

Moim zdaniem ekonomiczniej byłoby kupić już mobo dedykowane po i5 2500k skoro chcesz ten procesor i kupienie na chwile jakiegoś celerona, do gier wystarczy.

Mobo używane pod kręcenie 2500k to koszt ok. 200 zł jak nie mniej. Nówka to ponad 350. Mobo do tego pentiuma sprzedasz używane może za maks. 150 zł. Dla mnie ekonomicznej przejść od razu na "nową platformę" aniżeli bawienie się w kupowanie i odsprzedaż za kilka miesięcy, ale to tylko moje zdanie i ty postąpisz jak będziesz chciał. 

­

Opublikowano

Do pentiuma tak, do i5 2500k nie. 

Moim zdaniem ekonomiczniej byłoby kupić już mobo dedykowane po i5 2500k skoro chcesz ten procesor i kupienie na chwile jakiegoś celerona, do gier wystarczy.

Mobo używane pod kręcenie 2500k to koszt ok. 200 zł jak nie mniej. Nówka to ponad 350. Mobo do tego pentiuma sprzedasz używane może za maks. 150 zł. Dla mnie ekonomicznej przejść od razu na "nową platformę" aniżeli bawienie się w kupowanie i odsprzedaż za kilka miesięcy, ale to tylko moje zdanie i ty postąpisz jak będziesz chciał. 

To jaką płytę głowną polecasz?? Jedynie co potrzebuje to 2 wejscia na kostki ram, 1 na karte graf, pare usb, hdmi.

Opublikowano

Ten asrock h81 tak?
A tak bardziej przyszlosciowo to co wybrac?

Tego msi z97-g43 odeslalem dzisiaj, podobno ma problemy z napieciami, najlepiej wybrac asrocka, lub jakiegos asusa.

Opublikowano

Nie wiem jakie ty masz problemy z płytką od MSI, o niczym takim nie słyszałem, zresztą nieważne. 

Pod pentiuma: http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-b85m-gl-593709/

Pod i5 2500k: http://allegro.pl/asrock-z68-pro3-gen3-lga-1155-4-x-ddr3-24m-gw-i5194630639.html(ale to jest wersja oem, tylko wspominam)

Ta pod g3258 nie ma hdmi, no ale dobra :P Dzięki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...