Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Opinia o serwerze

Opinia na temat trybu CTF  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chciałbyś zobaczyć serwer z trybem CTF?

• Tak
    • Nie
    • Wstrzymuję się od głosu
    • Nie znam tego trybu
  2. 2. Z iloma slotami chciałbyś,aby serwer wystartował?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się zapytać czy warto jest zrobić serwer z zapomnianym trybem CaptureTheFlag? Prosiłbym o głosowanie w ankiecie oraz napisanie własnej opinii na ten temat.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Powiem Ci tak, typy gier które opierają się tylko na 1 szybko się nudzą.

Mi CTF kojarzy się z nieprzerwaną walką o flagę przeciwnika, pograłbym ale nie dłużej niż 1h dziennie a i tak zapewne po 2tyg znudziłoby mi się to ponieważ byłaby to ciągle ta sama mapa ten sam schemat zachowań

Chyba że stworzysz X aren po których gracze będą mogli grać to masz szanse na miesiąc 'stałych' graczy.

WG mnie serwery które stawiają na ciągłe PvP nie mają przyszłości i szybko się nudzą

TEMAT

Opublikowano

Powiem Ci tak, typy gier które opierają się tylko na 1 szybko się nudzą.

Mi CTF kojarzy się z nieprzerwaną walką o flagę przeciwnika, pograłbym ale nie dłużej niż 1h dziennie a i tak zapewne po 2tyg znudziłoby mi się to ponieważ byłaby to ciągle ta sama mapa ten sam schemat zachowań

Chyba że stworzysz X aren po których gracze będą mogli grać to masz szanse na miesiąc 'stałych' graczy.

WG mnie serwery które stawiają na ciągłe PvP nie mają przyszłości i szybko się nudzą

wiesz mam zamiar dodać płatne itemy na które gracz będzie mógł zbierać więc myślę że jednak to tak szybko się nie znudzi

76561198266836735.png

Opublikowano

Płatne w sensie SMS czy Coins w grze? Bo to ma dwa znaczenia :)

Mógłbyś dodać niewypadanie EQ po smierci wtedy gracz z MEGA EQ który padł od np 3 przeciwników nie odda swojej broni jakiemuś nowemu a doda to trochę lepsza opinie na serwer

Pomyśl nad opcją nad mapami, krótki skrypt na dawanie rang Czerwoni i Niebiescy i po np 10pkt wygranych teleportuje ich na kolejną mapę i tak cały czas, będzie to lepsze niż kilkugodzinne nawalanie się na ednym i tym samym terenie :D

Mapy można pobierać z neta w tym wypadku nie ma to znaczenia :D

TEMAT

Opublikowano

Płatne w sensie SMS czy Coins w grze? Bo to ma dwa znaczenia :)

Mógłbyś dodać niewypadanie EQ po smierci wtedy gracz z MEGA EQ który padł od np 3 przeciwników nie odda swojej broni jakiemuś nowemu a doda to trochę lepsza opinie na serwer

Pomyśl nad opcją nad mapami, krótki skrypt na dawanie rang Czerwoni i Niebiescy i po np 10pkt wygranych teleportuje ich na kolejną mapę i tak cały czas, będzie to lepsze niż kilkugodzinne nawalanie się na ednym i tym samym terenie :D

Mapy można pobierać z neta w tym wypadku nie ma to znaczenia :D

jeśli chodzi o item to raczej coins w grze (zastanawiam się nad specjalnymi innymi itemami za SMS)

niewypadanie eq to nwm ponieważ flaga musi wypaść ale cos wykombinuje

czerwoni i niebiescy są przyznawani przez plugin na tą grę automatycznie a z teleportacją na kolejną mapę też spróbuje ogarnąć

map będzie kilka a z czasem będę dobudowywał

76561198266836735.png

Opublikowano

No wiesz @pablos11 chcę żeby gra była bardziej oryginalna, mogę jeszcze też dodać klasy do kupna (mogą być darmowe, płatne za coinsy i od rangi, one nie będą dużo lepsze tak z 5%).

76561198266836735.png

Opublikowano

Zgadzam się z pablos11 jeżeli chcesz zrobić taki serwer to nie może być tylko jednej areny bo się szybko znudzi. Dodatkowo możesz dodać jakiś ranking, a jeżeli byś umiał to np. możliwość założenia drużyny i walczenia z innymi.

Opublikowano

Na początku @ref

Ja ten CTF widzę tak:
Jest 1 Duża mapa z 2 frakcjami które walczą o dany teren. Coś na zasadzie Gry PlanetSide2

Tak pisałem już o tym że raczej to nie będzie jedna mapa i rozgrywka nie będzie jednakowa (ponieważ będą areny 6v6 2v2 itp.).

Zgadzam się z pablos11 jeżeli chcesz zrobić taki serwer to nie może być tylko jednej areny bo się szybko znudzi. Dodatkowo możesz dodać jakiś ranking, a jeżeli byś umiał to np. możliwość założenia drużyny i walczenia z innymi.

Jeśli chodzi o ranking to myślę że da się nawet w samym pluginie ustawić, a pomysł z założeniem druzyny rozważę.

ctf to bardziej minigra.

nie wypaliło by raczej

Właśnie dlatego że nie ma takich serwerów to decyduje się najpierw o przeczytaniu opinii na temat tego trybu, a później o ewentualnym postawieniu serwera.

76561198266836735.png

Opublikowano

i ponownie @ref polecam napisać dodatkowo napisać komentarz żebym wiedział co dokładnie o tym sądzicie

76561198266836735.png

Opublikowano

Najpierw napisz co to jest :D

895041b0b72123aamed.jpg

Opublikowano

­Pograłbym, tylko jakieś urozmaicenia do tego trybu musiał dodać :/

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

@jacekssj
Czytałem więc nie muszę 2 raz ;)
Po prostu dalej mnie, aż tak nie przekonuję.
Chodzi, żeby to CTF było bardziej rozbudowane ;d

Opublikowano

@Froztie Rozbuduję ten CTF na tyle, na ile dam rady nie wiem czy wszystko dałoby się dodać, jeszcze myślę co dodać do takiego CTF'a więc też możecie pisać co do niego dodać jeszcze oprócz tego co jest napisane wyżej.

76561198266836735.png

Opublikowano

­@jacekssj
Jeżeli masz dobre chęci, wszystko wypali. Wystarczy chcieć :)
Jeżeli będę mógł pomóc w kwestii graficznej, pisz! :)

Opublikowano

@ref potrzebna mi jest opinia no tak jaby się ktoś jeszcze wypowiedział to byłoby fajnie

76561198266836735.png

Opublikowano

no i ostatni @ref przed zamknięciem ponieważ już mam coś przygotowanego względem tego trybu

76561198266836735.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...