Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka postać za 7k złota?

Sebekxz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sgt Hammer

+ najlepszy pusher w grze

+ ogromny zasięg autoataku

+ z dobrą pozycją niszczy w tf`ach

+ jeden z lepszych ultów w grze (Napalm)

- podatna na focus w trybie działa

- bez supporta ma ciężko na linii 

Opublikowano

Sgt Hammer

+ najlepszy pusher w grze

+ ogromny zasięg autoataku

+ z dobrą pozycją niszczy w tf`ach

+ jeden z lepszych ultów w grze (Napalm)

- podatna na focus w trybie działa

- bez supporta ma ciężko na linii 

Jakoś nie podchodzi pode mnie ta postać, są jakieś ADC za 7 tyś dobre? 

Opublikowano

ADC chyba nie ma ale jest wiele innych mocnych champów.

- Diablo (wojownik z milion CC)

- Tyrael (fajny wojownik)

- Arthas (wojownik z dobrym CC i depsami)

- Falstad (zabójca z fajnym escape mechanizmem) 

- Kerrigan ( śmieszny zabójca wręcz)

Ogólnie polecam też tańsze postacie np. Ilidian. E.T.C, Sonia.

Opublikowano

ADC chyba nie ma ale jest wiele innych mocnych champów.

- Diablo (wojownik z milion CC)

- Tyrael (fajny wojownik)

- Arthas (wojownik z dobrym CC i depsami)

- Falstad (zabójca z fajnym escape mechanizmem) 

- Kerrigan ( śmieszny zabójca wręcz)

Ogólnie polecam też tańsze postacie np. Ilidian. E.T.C, Sonia.

Diablo odpada, postać nie dla mnie :D

Tyrael podoba mi się i myślę nad jego kupnem

Arthas odpada

Falstad też myślę nad nim

Kerrigan odpada

Illidiana mam

Także Tyrael vs Falstad tutaj myślę ;D 

Opublikowano

Jak chcesz dobrych zabójców to kup sobie Illidana i Valla (tier 1). Za 7k masz też dobrych supportów, Uthera, Rehgara i Tyrande. Ewentualnie Zszywaniec. Falstad jest kiepski a Tyrael potrzebuje dobrego team compu.

Opublikowano

Diablo odpada, postać nie dla mnie :D

Tyrael podoba mi się i myślę nad jego kupnem

Arthas odpada

Falstad też myślę nad nim

Kerrigan odpada

Illidiana mam

Także Tyrael vs Falstad tutaj myślę ;D 

To już zależy od tego jak wolisz grać i jaką rolą, ja osobiści od samego początku napaliłem sie na assasinów i pierwsze 3 postacie jakie kupiłem to Jaina, Illidian i Valla ale czasami mam ochote pograc sobie wojownikami typu Diablo, Tyrael, Sonia więc to już sam musisz zdecydowac :D (osobiście kupiłbym Tyraela ^^)

Opublikowano

Jak chcesz dobrych zabójców to kup sobie Illidana i Valla (tier 1). Za 7k masz też dobrych supportów, Uthera, Rehgara i Tyrande. Ewentualnie Zszywaniec. Falstad jest kiepski a Tyrael potrzebuje dobrego team compu.

A powiedziałbyś jak grać Illidanem żeby orać ? Zawsze co gram to słabo mi wychodzi ;) 

Opublikowano

Illian akurat nie ma szans z Zeratulem, także polecam Zeratula, z buildem takim, że pakujesz wszystko w jego Q, R numer 1, pierwsza opcja, ogólnie dajesz w zwiększony dmg kiedy nie możesz dać Q i talent który bije 1,5% hp z hita, wtedy na maskowaniu wbijasz na plecy przeciwnika i używasz Q, bije ot ogromny dmg i bijesz z normali, jeśli przeciwnik ucieka włączasz Rke i Zeratul doskakuje do niego przez 6 sek ciągle, oraz używasz Q przy każdej okazji, jest to boski assasyn i niby jest Tier 2 a Illian Tier 1, ale mimo wszystko Illian przegrwa z Zeratulem, również Zeratul posiada flasha pod E, a używając go w zamaskowaniu nie wychodzi z zamaskowania, jeśi chodzi o assasynów z range polecam Nove pod Q + normale, idealny poke, Q za 800 po czym normal za 600, oraz posiada maskowanie jak Zeratul na pasywce, obydwie postacie są za 10k, a jeśli chcesz coś taniego a co WYMIATA, mogę polecić Valle, idealny assasyn Tier 1, za jedyne 2k.

*Chodziło mi o zeratula, mała pomylka.

ps. http://www.tentonhammer.com/feature/heroes-storm-tier-list

Opublikowano

illidan bez tasadara albo/oraz heala [najlepiej rehgar ] nie ma prawa bytu mimo duzej ilosci HP z ulti jest nadal papierem i lekkie agro w jego strone konczy się spadkiem duzej ilosci HP, solo nim da sie grac tylko jezeli grasz w max 2 osobowym party dalej bez suporta ktory skupia sie głównie na utrzymaniu ciebie nie masz szans bo czy to na premadach czy to na wiekszych rangach zawsze ludzie wala focus w illidana bo to latwy kasek, jedynie bedziesz wyciagac pojedyncze kile ale o to trudno bo zazwyczaj ludzie wiedza ze trzeba trzymac sie w grupie, a jezeli nie to znaczy ze trafiles na mecz z nieogarnietymi osobami.

Tyrael mimo iz jest warriorem jest bardzo dobrym assasynem mozna go zrobic na 2 sposoby i oba sa bardzo dobre plus zasiegowe skile pozwalaja dobijac ladnie ludzi zza bramy na low hp w pierwszych fazach gry, no i ma ladna ucieczke/gonienie co w tej grze jest najważniejszym aspektem.

nie patrz na pana up bo ta gra to teamfight WSZYSTKIE postacie mają swoje zastosowania ktore w połączeniu z innymi daja ogromne pole do popisu, a to że ktoś ogarnia zeratula lepiej od illidana nie znaczy że ta 2 postać jest słabsza, tylko znaczy tyle że tą 2 postacia nie umie grać, przegralem sporo i naogladałem sie turniejów i tak jak mówie to co wybierzemy by się spisywało zalezy tylko od tego co bierze reszta teamu i od mapy, jeżeli ktoś gra tylko 1-2 postaciami bo myśli że są OP no to niestety są w błędzie bo na tą chwile nie widziałem jeszcze postaci która nie była by grana w turniejach oraz nie miała głębszego sensu [ czyli dobranie postaci pod team, najslynniejsze combo swojego czasu to zeratul,illidan,rehgar,tasadar,zszywaniec/etc cały team fight zaczynał sie od ulti zeratula [ sferka ] a reszta wbija się ze swoich skili czyli ilidan oraz etc, a tasadar oraz rehgar maja za zadanie utrzymac ilidana ktory ciagle jest w srodku teamfightu, ta kompozycja utrzymywala sie bardzo długo nawet ostatnio znowu ja widzielismy, i bardzo czesto dzieki temu ludzie wygrywali przegrane mecze nawet z 5 lvlami straty ]

To czym chcesz grac [ assasynem, suportem, tankiem, wojem ] to tylko i wyłącznie twoja sprawa lecz dzieki teamowi nawet tankiem mozesz zrobic TOP dps, a jakims assasynem zagrać jak support bo liczy sie tylko wynik, wiec wystarczy ze bedziesz wybieral postacie na jakich dobrze sie czujesz a na pewno zobaczysz efekty. jeszcze za czasów wczesnej alphy pisali ze maja wprowadzić tyle talentów by na każdym pułapie lvli [ czyli tak jak jest teraz ] było w okolicach 10 talentów [ nie wiadomo ile ultów ] jezeli nadal chca tak zrobic to mozliwosci tworzenia postaci bedzie tyle że kompozycji będzie ogrom i laczenie teamu bedzie bardzo interesujące, i na pewno wszystko tak jak teraz bedzie miało swoje zastosowanie pewnie nawet inne niz domyślna funkcja postaci.

Ale sie rozpisałem ufff.

76561198013232167.png

Opublikowano

Ile ludzi tyle opini masz opcje przetestowania postaci nie kupujac jej, przetestuj sobie, jak ci sie spodoba to dla czego masz jej nie kupic? tak jak pisałem na ta chwile WSZYSTKIE postacie sa grywalne wiec zlego zakupu na pewno nie zrobisz o ile postac ci sie podoba.

76561198013232167.png

Opublikowano

Co sądzicie o Tyraelu? Da radę? Bo rozważam jego kupno.

Tyrael jest jak najbardziej opłacalny, osobiście polecam, wczoraj nim troche grałem i jego pasyw jest całkiem śmieszny :D

Opublikowano

sierżant petarda

Pisał już, że mu sie nie podoba ta postać. Sonia jest jeszcze fajnym wojownikiem jak dla mnie. Bez many, ogromny heal np. z E. Engage/Disengage.

Opublikowano

sonya to gówno 

eeem... z tego co zauważyłem to w HoTSie nie ma mety i bardziej liczą się całe teamcompy. A co do postaci to mi sie osobiście nią bardzo fajnie grało. 

Opublikowano

W tej chwili nie ma zbyt wiele postaci "fajnych". Przypadł mi do gustu Uther kupiłem go za 7k, kiedyś wcześniej nim gralem jak był darmowy i od razu spodobała misie ta postać. Nie dość że leczy,stunuje, wskrzesza się to jeszcze atakuje ze spelli. Osobiśce polecam tą postać możesz leczyć, spellem leczącym zabijać. Stać się nieśmiertelny. na poziomie 10 masz do wyboru ulti albo stun albo nietykalność przez 2 sekundy. Jak na razie to nawet Ilidian nie potrafi mnie zabić. Tyrael jest dość fajna postacią tylko że jest za 10k oraz Nova ale musisz być z daleka. Na 21 poziomie gdy pierwszy raz dzisiaj zagrałem tyraelem miałem staty 42 zabiłem i 2 razy padłem. Jak na pierwszy raz nie jest ąz tak źle :) No ale mam ponad 2k gier w Docie 2 oraz League of legends (kiedyś) 1k gier wieć dla mnie poznanie postaci trwa chwile :) Wiem jak sie zachowywać co potrafi :)

Opublikowano

Tyrael jest ogólnie tankiem i w miare trudno go ubić meele assasynem na solo, nawet czasami może sam ubić takiego assasyna, a w  early z dobrze dobranym assasynem / specjalistą na linii - przeciwnik nawet nie podejdzie.

Opublikowano

Illian akurat nie ma szans z Zeratulem, także polecam Zeratula, z buildem takim, że pakujesz wszystko w jego Q, R numer 1, pierwsza opcja, ogólnie dajesz w zwiększony dmg kiedy nie możesz dać Q i talent który bije 1,5% hp z hita, wtedy na maskowaniu wbijasz na plecy przeciwnika i używasz Q, bije ot ogromny dmg i bijesz z normali, jeśli przeciwnik ucieka włączasz Rke i Zeratul doskakuje do niego przez 6 sek ciągle, oraz używasz Q przy każdej okazji, jest to boski assasyn i niby jest Tier 2 a Illian Tier 1, ale mimo wszystko Illian przegrwa z Zeratulem, również Zeratul posiada flasha pod E, a używając go w zamaskowaniu nie wychodzi z zamaskowania, jeśi chodzi o assasynów z range polecam Nove pod Q + normale, idealny poke, Q za 800 po czym normal za 600, oraz posiada maskowanie jak Zeratul na pasywce, obydwie postacie są za 10k, a jeśli chcesz coś taniego a co WYMIATA, mogę polecić Valle, idealny assasyn Tier 1, za jedyne 2k.

*Chodziło mi o zeratula, mała pomylka.

ps. http://www.tentonhammer.com/feature/heroes-storm-tier-list

No chyba nie. Zeratul jak nie trafi z W to już ma po swoim nędznym combo i pozostaje mu tylko Q i autoataki, z czego illidian śmiesznie łatwo się wyleczy. Nie wiem jak ty grasz takim zerathulem z buildem pod Q może w twoim tier 51 się to sprawdza, zresztą co mu daje ta niewidka? Postacie na niewidce są widoczne jedynie dla low lvli mogą one sprawiać problem swoją niewidzialnością. Illi jest obecnie op, nie ma jak od niego uciec a i on sam ma dobry escape. Polecam kerrigan i falstada.

Deadboy

Opublikowano

Ja ci za 7k polecam uthera. Fajny support, ale sprawdza się też w walce. Może do najlepszych healerów nie należy, bo taki Reghar leczy całe życie, a on tylko troche, ale ma stuny + tarcze. 

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story | Dziennikarz w MPC News 554461402688252517908.png

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem | Senchi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...