Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy nie jestem za gruby + poprawienie kondycji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie:

1. 17 lat,62kg 168 cm(może 2,3 cm więcej)

2. Jeśli chodzi o kondycję....

Miałem uraz (uderzyłem w słup)przez co 2 miesiące nie mogłem ćwiczyć(zero sportu itp)

Czasami ćwiczę też judo(rozszerzenie z wf)jednak brakuje siły i kondycji przez co muszę wykazywać się sprytem i być ciut szybszy i zwinniejsi niż moi koledzy chodzący na siłownie.

Polecacie coś(chciałbym zacząć się ścigać na motocyklu ale do tego potrzebna jest kondycja i siła)

Opublikowano

Na kondycje to długi trening. Musisz długo biegać, najlepiej ze zmianą tempa, bo cały czas lecieć np. 8km/h nie jest zbyt dobre bo wystarczy że lekko zmienisz tempo i już zadyszka. Do tego rower, pompeczki, pływaj jak masz możliwość. Najważniejsze jest panowanie nad oddechem, czasami sobie usiądź, unoś ręce z wdechem i opuszczaj z wydechem. No i to chyba tyle, kondycja to nic trudnego, wymaga tylko wytrwałości w treningach. A, i za gruby na 100% nie jesteś, przy twoim wzroście 70kg to nawet mało, chyba że lubisz być patykiem ;P

4008f620557c76b9gen.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

­Jeżeli chcesz schudnąć to nic innego jak dobra dieta + ćwiczenia :). Mimo że bierze jakieś tam "tabsy" które powodują efekt tycia to i tak można schudnąć, dobra dieta to podstawa więc poczytaj sobie co i jak, główną rolą jest także ,,wypacanie" wraz z wodą schodzi też tłuszcz z organizmu, więc polecam jakieś pompeczki i bieganie. Jeszcze możesz dołożyć jakiś spalacz czy coś, jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej zapraszam na gg (podane w profilu). 

6222704500-1434194730.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

za gruby nie jesteś, proponuje dietę i siłownie ewentualnie treningi w domu, zrobisz masę później redukcje i będzie dobrze : P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...