Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

POMOCY !

Nosbard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dziś była taka sytuacja, że typ chciał ode mnie kupić konto steam z cs go, za 20 zł psc, dał mi psc a ja dałem mu konto z vac banem. Oczywiście miał pretensję że ban, ale nie było mowy o  zadnym banie wcześniej, ale żal mi się go zrobiło, i oddałem mu moje konto steam co prawda też vac ban ale doładowałem tam tego psc za 20 zł i mu je oddałem , ponadto było tam 3 euro. więc łącznie ma prawie 9 euro. Ale nagle zaczyna mi grozić policją, czy grozi mi coś za to ? :)

Opublikowano

Nie jestem prawnikiem, i ogółem nie mam pojęcia o takich sprawach, ale sądzę, że raczej są to tylko internetowe pogróżki. ;) Jak chcesz bardziej profesjonalnej opinii zgłoś się do biura adwokackiego. ;)

Ps. Jakby co to nie można tam płacić PSC.

73094678825879600749.png

Opublikowano

Suma poniżej 400zł jest traktowana jako wykroczenie. Wszystko powyżej to przestępstwo. Więc grozi Ci jakiś tam areszt ale najbardziej prawdopodobne, że dostaniesz po prostu grzywnę. ;) Jeżeli do tego w ogóle dojdzie.

73094678825879600749.png

Opublikowano

Nic ci nie zrobi, nie było mowy o banie. Mamusia powie "Kogo obchodzi jakaś durna gra"?

Opublikowano

Suma poniżej 400zł jest traktowana jako wykroczenie. Wszystko powyżej to przestępstwo. Więc grozi Ci jakiś tam areszt ale najbardziej prawdopodobne, że dostaniesz po prostu grzywnę. ;) Jeżeli do tego w ogóle dojdzie.

W poniżej 200 zł jako niska szkodliwość społeczna więc raczej nie grozi mu nawet grzywna... ani jego rodzicom bo zakładam, że nie jest pełnoletni. A nawet gdyby już o te parę złoty odbyła się rozprawa to dostałby od śedziego ewentualne pouczenie, a pieniędzy pewnie i tak nie musiałby oddać. Tak mi się przynajmniej osobiście wydaje.

Pozdrawiam, Elsa. ;p

Queen bAht5ap.jpg Elsa

Opublikowano

Skoro go oszukałeś i nie spełniłeś swojej części umowy, to gość może dochodzić swoich praw w sądzie i wygra bez problemu.

To, że oddałeś mu jakieś konto, na którym jest jakaś wirtualna kwota nie ma znaczenia. Masz mu dać to za co zapłacił lub oddać to, co od niego dostałeś, chyba że on sam zgodzi się, że rozwiążecie to inaczej.

A jaka kara to już pytaj na forum prawnym. Pewnie oddasz mu te 20zł plus koszty rozprawy, bo raczej prac społecznych nie dostaniesz.

Problem polega na tym, że jemu się nie będzie chciało iść na policje, bo będzie myślał że go wyśmieją, więc kolejny oszust ujdzie bez odpowiedzialności.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngElsa Tak jak napisałem kompletnie się na tym nie znam. Zapamiętałem tylko jakieś urywki, które kiedyś przeczytałem. ;)

Edit. Co do twojego hobby. Pamietaj WINTER IS COMING!

@eMode Taka już Polska mentalność. Ogółem to po obu stronach. ;)

73094678825879600749.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...