Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Citizens a lagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, na swoim serwerze chcę mieć NPC które tylko stoi, do tego celu używam Citizens ale pamiętam że była debata na temat lagów z tego pluginu

Pytanie jak mocno 15/20 NPC będzie lagować serwer oraz graczy

I czy istnieje możliwość stworzenia 'NPC' który ma tylko mieć moją nazwę np &6Kowal oraz tylko stać w miejscu (chyba że da się zrobić nim chodzenie) :D

TEMAT

Opublikowano

A tak średnio nie wiesz ile ramu potrzeba na jednego NPC ?

Zależy mi na tym aby byli NPC na serwerze z racji Graficznego wybierania misji rozmów z nimi, mogą to być villagery lecz one mają jednakowy wygląd a npc może mieć dosłownie każdy

TEMAT

Opublikowano

Npc nie obciążają wcale tak mocno serwera. Zawsze liczyłem 3-4npc (stojące) = 1 gracz, 1-2 npc (chodzące) = 1 gracz. Oczywiście najlepiej będzie jak sam spróbujesz u siebie na serwerze. 

Aby się poruszały musisz zrobić to;

1) /npc sel <npc>
2) /npc path

3) Ustawiaj punkty, ktorymi ma się poruszać npc. (Po ostatnim punkcie npc wraca do pierwszego) (zaznaczasz klikając łapką w podłoże)

4) /npc path

I gotowe.

"Największym szczęściem jest określić

wroga, przygotować wszystko, zemścić się, a

potem pójść spać." ~Josif Dżugaszwili

Opublikowano

Komendy znam :p póki co mam na swoim kompie serwer więc niezbyt dam radę sprawdzić działanie i lagi :)

Chcę zrobić ok 20 NPC od kowala po żebraka do serwera RPG aby był klimat lecz po dodaniu 6 NPC u mnie FPS spadły do 40

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...