Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pakiety] Czyli zarządzanie wszystkim co się dzieje na serwerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem.

Aczkolwiek mam swojego bot'a do TS3 na server query. Lecz mam pewien problem, otóż gdy na serwer wchodzi użytkownik działa event prawidłowo, a podczas gdy użytkownik porusza się po kanałach to niestety event działa tylko wtedy, gdy kanał zostanie zarejestrowany.

I tutaj moje pytania:

1. Jak sprawdzać czy gracz porusza się po kanałach (chodzi mi tu o rozwiązanie pasywne, czyli które nie obciąża serwera w 100%) ?

2. Czy da się podpiąć pod bibliotekę/aplikacje teamspeak'a (np. odpowiednim programem w odpowiednim języku) ?

Pozdrawiam

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

1. Bot może skanować logi. Lub całego ts w poszukiwaniu odpowiedniego wyniku(php <3). Bądź korzystając z jakieś biblioteki od ts :) 

2. Bezpośrednio ts nie można. Można zrobić bota który będzie tą bibliotekę wykorzystywał. 

Opublikowano

1. Bot może skanować logi. Lub całego ts w poszukiwaniu odpowiedniego wyniku(php <3). Bądź korzystając z jakieś biblioteki od ts :)

2. Bezpośrednio ts nie można. Można zrobić bota który będzie tą bibliotekę wykorzystywał. 

A jaka to jest biblioteka ?

I skąd ją ściągnąć pod windowsa ? 

Opublikowano

Na czym ma ten event polegać? Bo na pewno jest łatwiejsze rozwiązanie problemu. :)  Skanowanie to już samo php otwiera log i wyszukuje informacji. 

Opublikowano

Na czym ma ten event polegać? Bo na pewno jest łatwiejsze rozwiązanie problemu. :)  Skanowanie to już samo php otwiera log i wyszukuje informacji. 

Event, który nasłuchuje czy użytkownik wszedł na serwer teamspeak'a

Opublikowano

1. Event to wydarzenie nie używamy czegoś jeśli nie wiemy co to oznacza.

2. Istnieje coś takiego jak Poke bot. Który poukuje daną grupę jeśli dana grupa wejdzie na dany kanał. Może o to chodzi? 

Opublikowano

1. Event to wydarzenie zaplanowane nie używamy czegoś jeśli nie wiemy co to oznacza.

2. Istnieje coś takiego jak Poke bot. Który poukuje daną grupę jeśli dana grupa wejdzie na dany kanał. Może o to chodzi? 

Źle napisałem. Miałem napisać: "Event informujące o wejsciu użytkownika na serwer".

Nie, chodzi o całkiem coś innego. Chce po prostu tą informacje wyciągnąć od serwera.

Opublikowano

Źle napisałem. Miałem napisać: "Event informujące o wejsciu użytkownika na serwer".

Nie, chodzi o całkiem coś innego. Chce po prostu tą informacje wyciągnąć od serwera.

Info że ktoś się przemieszcza? 

Opublikowano

Info że ktoś się przemieszcza? 

Tak, a jeżeli nie umiesz tego zrobić to info o tym, że użytkownik wszedł na serwer (cient join to server)

Opublikowano

Tak, a jeżeli nie umiesz tego zrobić to info o tym, że użytkownik wszedł na serwer (cient join to server)

To mówię poke bota. Ustawić, że pokować daną rangę jak ktoś wejdzie na serwer.

Nie chodzi o to czy umiem czy nie. Na pewno nikomu nie będzie się chciało specjalnie pisać takiego bota za friko. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...