Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Serwer zombie apocalypse?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam zrobić serwer zombie apocalypse. Powoli zaczynam zbieranie pluginów spolszczanie i edytowanie.

Co myślicie o takich pluginach jak:

- Pragnienie

- Ulepszanie ekwipunku mniej więcej takie jak w metinie czyli zbieramy itemy a później je wymieniamy na bronie lub ulepszamy te bronie

- przedmioty z bonusami

- bosy

- Hp na level czyli np startujeu z 8 serduszkami lvl'a nie można stracić i np maksymalnie można mieć 12 serduszek 

- jeżeli spadniemy z jakieś wysokości to łamiemy nogę

- Mapa wiekowości 500x500 i tam jakieś miasta lasu itp.

- plugin na wagę gracza czyli itemki ileś ważą i zmniejsza to naszą szybkość

- karabiny 10 różnych do tego texturpack z amunicją

- jakieś statystyki np [berserk[więcej dmg zadając obrażenia siekierą]  które np bd troszkę zwiększać dmg

- Ten texture pack apokaliptyczny

- Apteczki 

- płatna komenda spawn np trzeba mieć 50 $ żeby jej użyć

- możliwość wymiany exp na kasę

- możliwość wymiany kasy na exp

- możliwość kupna enchantów za kasę

- Strefy z pvp i bez pvp 

- gildie dla graczy żeby mogli sb pomagać łączyć się w grupy

- kupowanie np kawałka terenu w mieście przez gildię np.

- sklepy z item'ami

- zombie są silniejsze w nocy

- Oczywiście jakieś Vip'y tylko nie chcę żeby dodawało super wiele opcji myślę nad darmowa gildią możliwością 

używania komendy hat spawn ok.20 sekund czekania i za darmo lub sklepik mały ale żeby był i małe ceny też żeby każdego było stać np vip-7zł  i svip-14zł 

to by pomogło w utrzymaniu serwera.

- Zastanawiałem się też nad różnymi ulepszonymi potami 

- chciałbym taki klimat trochę rpg trochę zombie

- co myślicie o zrobieniu kopalni gracze mogli by tam kopać surowce i je wymieniać na przedmioty sama by się odnawiała co kilka godzin.

- chciałbym też ekonomicznie balansować  server czyli bd pewnie myślał 2 dni nad cenami poszczególnych towarów.

Narazie to wszystko wątpię zęby komuś chciało się to czytać ale proszę o opinie.

Ten serwer zamierzał bym zrobić do 2-3 miesięcy żeby tak na lato funkcjonował co wy o tym myślicie ?

Opublikowano

To fajnie, że planujesz robić serwer jednak znając życie na planach się skończy jak większość tutaj przedstawianych rzeczy. Jeżeli jednak wystartujesz to prawdopodobnie zagram.

Opublikowano

Wiem w te 2 lub 3 miesiące skończę wiecie dużo zajmuje ten system ulepszeń podobny do metina sama mapa 750x750 będzie mnie kosztowała 2 tygodnie roboty :/ Po 1 dniu pracy zrobiłem ok 5% mapy czyli większość bazy i system ekonomiczny i system ulepszeń zbroi na poz 1 

Opublikowano

Moje Zdanie:
Z tego co w Opisie jest zawarte to Serwer mi się podoba. Tylko Jest jedna przeszkoda: "CHĘĆ". Wypowiem się na moim przykładzie. Kiedyś też chciałem Zrobić serwer Zombie Apocalipse. Wszystko Fajnie szło do momentu kiedy byłem w półowie tworzenia i pomyślałem ile jeszcze rzeczy jest do skonfigurowania, napisania i w tamtym momencie odechciało mi się dalszego tworzenia. Nie wiem jakie będzie twoja chęć ale życzę żebyś stworzył ten serwer. Mam nadzieje że pomogłem

Opublikowano

Czyli zwykłe CraftZ jeśli chcesz to robić to rób a nie piszesz i ktoś ci pomysł podwali bo szybciej zrobi :)

craftz? co to jest?

jakiś nowy tryb?

lepiej idź pisać fekkita

było dużo takich serwerów, jeśli zrobisz to profesjonalnie i bez skryptów z dobrą reklamą to będziesz miał dużo graczy

największym problemem jest mapa, bo trzeba zbudować ją dużą

Opublikowano

@Michal10390 Dziękuje za Wyrazenie opinni

Mogę szczerze powiedzieć że serwer w Wersji BETA prawdopodobnie będzie w wtorek od czwartku nad nim pracuję :). to już ok 24 godziny poświęcone na niego :/ do końca brakuje mi małych usprawnień i dokończenia mapy [zrobienie spawnów i losowych przedmiotów za niedługo udostępnię ss serwer bd działał na wersji 1.8.3 spigot. do 2 dni zrobię prezentację na mpc forum i poproszę 6-7 osób do przetestowania go w Wersji Beta następnie wybuduję mapę [większą bo na razie jest 1 miasto :/. Tak podając wartość serwera w procentach to juz 75-80% za mną :) . Dziękuje za wyrażone przez Was Opinie bardzo mi pomogły :).

Opublikowano

Taki serwer już widziałem, nie grało na nim wiele osób, około 30, ale jeżeli zrobisz to co napisałeś, to spodziewaj się graczy 80+

Bo survivale to już nonsens.

895041b0b72123aamed.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...