Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki antywirus wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat to zamknięcia dlaczego ? bo ludzie nie wiedzą co to znaczy nie free albo że nie avast i nie potrafią tego uszanować.

==================================================

Witam :)  mam mały dylemat mam nadzieje że dobry dział wybrałem do tego bo to jest jakby oprogramowanie

Szukam dobrego anty wirusa wiem że muszę mieć rozum bo nie ma AV co będzie w 1000% wykrywał all więc tak 

Posiadam windows 8.1 ENT sprzęt : GTX 970 8gb ram dual chanel hyperx i dysk 500 hybrydowy 

zależy mi na odb ludzi co albo mają albo używali dany soft 

MAŁY OPIS : TS to skrót od : total security  IS to skrót od : Internet security.

• Bitdefender TS 2015
  • Norton security
  • Eset smart
  • Trend micro
  • Emsisoft IS
  • Inny ? byle nie darmowy ! szczególnie nie avast !!!

Ludzie piszą że darmowe też są dobre ok dla nich dla mnie płatny jest dobry i tak zostanie !

Oczekuje od AV dobrego firewall i bardzo dobrej ochrony przeglądarki i wykrywania wirusów na pc

Uważam na co wchodzę i co instaluje ale zawsze się przyda ta ochrona

Czemu nie dałem tam kaspersky bo nwm czemu ver TS muli mi pc :/

max cena av dla mnie to 450 zł na rok prosił bym was o dokładny opis jakiego av mi polecacie i dlaczego ten a nie inny 

wiem że nie ma super av więc proszę o plusy i minusy przykład: 

=====================

plusy

i wymienić je 

minusy:

i też wymienić je 

=====================

potem mały albo duży opis av dlaczego ten.

Myślałem że odp moja jest w innych forum albo w google ale nie ma a to forum jest moim ulubionym forum więc tu napisze :) all 

Prosił bym o odb na temat.

Mam all aktualne  aktualizacje na pc.

Opublikowano

­AVG Internet Security 2015

Jest licencja która oferuję do chyba 2k18 darmową, pełną wersję tego antywirusa.

Bardzo dobrze radzi sobie ze skanowaniem, nie zamula komputera podczas skanowania.

Nie obciąża zbyt bardzo systemu, dlatego można swobodnie używać go nawet przy słabszych komputerach.

Aktualizacje sprawdza codziennie, więc nie ma obaw że bw będzie przestarzała.

Jest łatwy w obsłudze.

Polecam, minusów na razie nie znalazłem.

Opublikowano

­AVG Internet Security 2015

Jest licencja która oferuję do chyba 2k18 darmową, pełną wersję tego antywirusa.

Bardzo dobrze radzi sobie ze skanowaniem, nie zamula komputera podczas skanowania.

Nie obciąża zbyt bardzo systemu, dlatego można swobodnie używać go nawet przy słabszych komputerach.

Jest łatwy w obsłudze.

Polecam, minusów na razie nie znalazłem.

Zapomniałeś że można sobie jeszcze tam ustawić opcje czy skanowanie ma obciążyć komputer czy ma być szybkie i nie obciąża komputera ;)

Opublikowano

Nie ma antywirusa "idealnego",każdy ma swoje słabości.

Ja używam avasta i nie mam z nim problemów z zamulaniem itp,a od tego czy twój komputer będzie zawirusowany zależy od ciebie i jak ty będziesz się trzymał w internecie.

Opublikowano

Nie ma antywirusa "idealnego",każdy ma swoje słabości.

Ja używam avasta i nie mam z nim problemów z zamulaniem itp,a od tego czy twój komputer będzie zawirusowany zależy od ciebie i jak ty będziesz się trzymał w internecie.

Napisałem że wiem że nie ma idealnego i że proszę p plusy i minusy a dla mnie avast to RIP na ekranie i za nic go nie chce.

Ale masz racje że nie ma idealnego 

Opublikowano

No skoro uważasz że avast to słaby antywirus to jesteś po prostu idiotą ze strony komputer świat czy forum dp. Jest to topowy darmowy (jak i płatny) antywirus. Jedna z lepszych wykrywalności, heurystyka na poziomie bardzo wysokim. Śmieszą mnie pseudoznawcy którzy myślą że jeśli antywirus jest darmowy to jest on słaby, a jest wręcz przeciwnie. Przykładem jest antywirus AVG który posiada taką samą bazę wirusów w wersji free oraz premium. 

AVG ew. nic. 

Opublikowano

Ja polecam Anty-Wirusa o nazwie Mózg.exe - Jest on najlepszy (Nie którzy maja problemy z uruchamianiem go a nie którzy boją się go używać - nie potrafią)

A teraz na serio Nie polecam używania żadnych anty-wirusów (przejechać plik Crypterem i tyle ci z tego anty-wirusa detekcja 0/59 [FUD - Fully Undetected])

Powody dla czego nie warto używać anty wirusów :

- Banalność obejścia

- Muli Komputery

- Jest bezużyteczny - jest to tylko baza Wirusów i metoda ich działania 

+ Brak

Wejdziesz w FUD Exploita np http to witasz u kogoś w botnecie bez względu na to czy masz Anty-Gówno czy nie 

Pozdrawiam, KoMaR1911 nie uzywam Anty-Wirusów od 3 lat bo używam mózgu

// Wiecej info PM / Skype jak znów użyjesz mózgu

kwwLI6C.png

Opublikowano

No skoro uważasz że avast to słaby antywirus to jesteś po prostu idiotą ze strony komputer świat czy forum dp. Jest to topowy darmowy (jak i płatny) antywirus. Jedna z lepszych wykrywalności, heurystyka na poziomie bardzo wysokim. Śmieszą mnie pseudoznawcy którzy myślą że jeśli antywirus jest darmowy to jest on słaby, a jest wręcz przeciwnie. Przykładem jest antywirus AVG który posiada taką samą bazę wirusów w wersji free oraz premium. 

AVG ew. nic. 

Powiem tyle jak dla ciebie avast jest dobry to powodzenia na ekranie tylko słowo RIP

nie ufam temu czemuś bo wiele razy przekonałem się  że to nic nie chroni a jak ty nie robisz testu sam tylko patrzysz na testy np na stronach to powodzenia takie testy są sponsorowane ja uważam że avast jest do niczego : Dla ciebie porada pobierz nową paczkę wirusów i testa zrób bitdefender vs avast i też ochrony www zobaczysz że ten avast nie pokona bitdefendera.

Pseudo znawcy ahahahahha każdy informatyk każdy kto siedzi w av powie tobie że avast to g***o nie mowa o informatyku z d**y tylko normalny.

po wypowiedzi : takich jak pseudo znawcy i że test na komputer świat to widać że nie siedzisz w tym tylko ŚLEPO WIERZYSZ W TESTY NA WWW 

I PANA AVASTA-który jest fake av.

Opublikowano

Powiem tyle jak dla ciebie avast jest dobry to powodzenia na ekranie tylko słowo RIP

nie ufam temu czemuś bo wiele razy przekonałem się  że to nic nie chroni a jak ty nie robisz testu sam tylko patrzysz na testy np na stronach to powodzenia takie testy są sponsorowane ja uważam że avast jest do niczego : Dla ciebie porada pobierz nową paczkę wirusów i testa zrób bitdefender vs avast i też ochrony www zobaczysz że ten avast nie pokona bitdefendera.

Pseudo znawcy ahahahahha każdy informatyk każdy kto siedzi w av powie tobie że avast to g***o nie mowa o informatyku z d**y tylko normalny.

po wypowiedzi : takich jak pseudo znawcy i że test na komputer świat to widać że nie siedzisz w tym tylko ŚLEPO WIERZYSZ W TESTY NA WWW 

I PANA AVASTA-który jest fake av.

Skoro wszystko wiesz lepiej, to po co pytasz ?

Sekunduję wypowiedź janusza - Avast jest dobry, jako antywirus i sporo pod tym względem od wielu płatnych nie odstaje.

"pobierz nową paczkę wirusów i testa zrób bitdefender vs avast" - tutaj bitfdefender będzie może minimalnie lepszy, ale Avast wiele nie odstaje. Różnica między zaktualizowaniem bazy do walki z nowymi zagrożeniami często wynosi nie więcej niż 2dni, a czasami są to te 2 dni na korzyść Avasta.

Przed wirusem cię ochroni, natomiast nie przed adware, które sam pobierzesz, lub zainstalujesz z trefnym opgrogramowaniem. Również nie tak dawno temu wszystkie zawodziły tak samo przy ciągle modyfikowanym ransomware CTB-Locker i zanim cokolwiek zaczynało wykrywać, to masa ludzi była zainfekowana.

Jednak zarówno w przypadku CTB-Locker, jak i adware najbardziej zawodzi ten, co siedzi po drugiej stronie klawiatury i bezmyślnie klika we wszystko co jest na ekranie. Jeśli chcesz być bezpieczny, to najpierw zainwestuj czas na poszerzenie wiedzy i świadomości, a nie oczekuj cudownego opgrogramowania, które cię przed wszystkim uchroni, bo to jest niemożliwe.

Widziałem twój temat na elektrodzie i przynałeś się, że sam ściągnąłeś jakiegoś niby moda, najpewniej również z niewiadomego źródła. Żaden zestaw bezpieczeństwa cię nie uchroni przed komplikacjami, jeżeli będziesz dalej tak postępował.

Jeszcze jedno. Darmowy Avast to typowy antywirus i w tej roli dobrze się sprawdza. Płatne zestawy Internet Security poza antywirusem posiadają inne usługi np. firewall, filtry antyspamowe, anty-phishing, ochrona przed przekierowaniami(często wadliwa) i inne nieco poprawiające bezpieczeństwo w stosunku do samego antywirusa. Większość z tych dodatkowych usług jest z reguły całkowicie niepotrzebna, jeśli użytkownik ma świadomość tego, co robi.

Ale podkreślam jeszcze raz - nic, nigdy w 100% cię nie uchroni przed bezmyślnym i nieostrożnym postępowaniem. Jeśli będziesz dalej takie "mody" pobierał, prędzej czy później skończy się kolejną infekcją, nawet przy drogim zestawie.

Tyle ode mnie.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

dobra koniec tematu używajcie se tego avasta ja wole mieć jakiś płatny i dobrego firewall napisałem że nie chce avasta a tu ludzie zamiast uszanować to zdanie to się srają o to że ktoś nie lubi free albo nie chce avasta :/ żałosne

Miałem nadzieje że tu ludzie opiszą np w czym jaki jest dobry bo nie chce mi się testować ich all   bo nie każdy av mowa o pakiety TS nie jest dobry w każdej rzeczy 1 jest dobry np wykrywanie 2 w firewall ma dobry 3 ma dobrą ochronę www dobra widzę że pozostaje mi przetestować te wersje 2015 tak jak robiłem w 2014 bo nadal ludzie zamiast opisać jaki w czym teraz jest dobry to srają że avasta ktoś nie lubi.

Arkzyw jeszcze 1 napisałeś cytuje :"Skoro wszystko wiesz lepiej, to po co pytasz?" Ahahha ja nie wiem lepiej ale widzę że nie umiecie uszanować zdania nie chce avasta albo free 

Wiem że te co ja wymieniłem są dobre tylko każdy jest lepszy w czymś innym i prosiłem o plusy minusy a jak macie inny i tu napisałem nie free i nie avast to zamiast opisać inny płatny to się denerwujecie że ktoś nie chce avasta :/ tak samo napisałem że wiem że muszę sam uważać ale nie prosiłem o opinie jak mam to robić cytuje : "Jednak zarówno w przypadku CTB-Locker, jak i adware najbardziej zawodzi ten, co siedzi po drugiej stronie klawiatury i bezmyślnie klika we wszystko co jest na ekranie. Jeśli chcesz być bezpieczny, to najpierw zainwestuj czas na poszerzenie wiedzy i świadomości, a nie oczekuj cudownego opgrogramowania." 

Tylko 1 facet był ok i napisał  cytuje :" AVG Internet Security 2015

Jest łatwy w obsłudze.

Polecam, minusów na razie nie znalazłem."

Można? można :/

Opublikowano

dobra koniec tematu używajcie se tego avasta ja wole mieć jakiś płatny i dobrego firewall napisałem że nie chce avasta a tu ludzie zamiast uszanować to zdanie to się srają o to że ktoś nie lubi free albo nie chce avasta :/ żałosne

Miałem nadzieje że tu ludzie opiszą np w czym jaki jest dobry bo nie chce mi się testować ich all   bo nie każdy av mowa o pakiety TS nie jest dobry w każdej rzeczy 1 jest dobry np wykrywanie 2 w firewall ma dobry 3 ma dobrą ochronę www dobra widzę że pozostaje mi przetestować te wersje 2015 tak jak robiłem w 2014 bo nadal ludzie zamiast opisać jaki w czym teraz jest dobry to srają że avasta ktoś nie lubi.

Arkzyw jeszcze 1 napisałeś cytuje :"Skoro wszystko wiesz lepiej, to po co pytasz?" Ahahha ja nie wiem lepiej ale widzę że nie umiecie uszanować zdania nie chce avasta albo free 

Wiem że te co ja wymieniłem są dobre tylko każdy jest lepszy w czymś innym i prosiłem o plusy minusy a jak macie inny i tu napisałem nie free i nie avast to zamiast opisać inny płatny to się denerwujecie że ktoś nie chce avasta :/ tak samo napisałem że wiem że muszę sam uważać ale nie prosiłem o opinie jak mam to robić cytuje : "Jednak zarówno w przypadku CTB-Locker, jak i adware najbardziej zawodzi ten, co siedzi po drugiej stronie klawiatury i bezmyślnie klika we wszystko co jest na ekranie. Jeśli chcesz być bezpieczny, to najpierw zainwestuj czas na poszerzenie wiedzy i świadomości, a nie oczekuj cudownego opgrogramowania." 

Tylko 1 facet był ok i napisał  cytuje :" AVG Internet Security 2015

Jest łatwy w obsłudze.

Polecam, minusów na razie nie znalazłem."

Można? można :/

Bardzo dobry wybór ja też  używam tego antivirusa

Nie muli komputera, dobrze chroni komputer ;) a w moim przypiętym temacie masz licencje do 2018 roku ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

odkopuję, znacie jakieś antywirusy które dobrze chronią poufne dane, sporo pracuje w domu i też dużo faktur, dokumentów służbowych przesyłam, oczywiście szef nie szarpnął się na służbowe lapki ale jakby ode mnie jakiś wyciek danych był to na pewno bym od razu wyleciął, więc muszę kompa sam zabezpieczyć

Opublikowano

zainstaluj sobie g datę IS, mam tego antywirusa u siebie. Nie obciąża systemu a dane są dobrze chronione, też dużo wysylam dokumentów, zaraz też i pity będę rozliczać i z tym antywirusem to nie ma obaw że coś wycieknie,  wydatek nieduży a korzyści sporo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...