Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem (słabe wysyłanie danych)

Owocek14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wie ktoś może czemu mój internet tak działa ? 

w1Y3A8E.png

Nie jest to normalne wysyłanie internet mam 60 DL / 12 UP więc w czym może być problem że tak wolno wysyła itp ?

Odnośnie pobierania jest git szybko pobiera itp + w teście jest normalna prędkość pokazana a już w wysyłaniu jest 2x mniejsza. Jak podpisywałem umowę państwo z Multimedii powiedzieli że mam najnowszy modem i nic nie będzie wymieniane mam router 

TL-WR741ND-02.jpg

Muszę wymieniać modem i jakieś kable nowy dokupić ? Czy muszę iść do usługodawcy i wyjaśnić z nim tę sprawę ?

btw daje wynik z testów

6bSf2jY.png

Z góry dziękuję za pomoc 

Opublikowano

A gdzie plik wysyłasz? Może być tak, że serwis ma np. przeciążone serwery, czy coś. Niekoniecznie musi być to twoja wina. Np. taki chomikuj: Miałem internet światłowodowy, naprawdę szybki, a plik 800mb potrafił się wysyłać nawet z 1,5h. 

linki w górę

Opublikowano

^Niby jest zależność od serwera ale nawet jak robię test internetu to mam 4/5 mb UP a nie 10/12 (w umowie 12 mb up jest)

Zaraz sprawdzę jeszcze przesyłanie na ftp i będę wiedział co i jak ale test wskazuje jak bym miał jednak 5 mb wysyłania a nie 12

// Na chomikuj wysyłanie mam 3 mb/s

na mega by było takie małe wysyłanie ? dziwne trochę to jest 

Opublikowano

A w umowie nie jest czasem DO 12? 

W każdej w której się spotkałem zawsze było/jest "DO" danej prędkości. Także jeżeli nie masz dobrego położenia to rzeczywiście możesz napotykać problemy z internetem.

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

W każdej w której się spotkałem zawsze było/jest "DO" danej prędkości. Także jeżeli nie masz dobrego położenia to rzeczywiście możesz napotykać problemy z internetem.

­

A w umowie nie jest czasem DO 12? 

Patrzyłem na umowę i nie ma (np Internet 60Mb+ / 12Mb+ wysyłania) <- dałem taki przykład a jedynie co to mam taką tabelę i nic więcej 

ZgO0BLy.png

Opublikowano

Patrzyłem na umowę i nie ma (np Internet 60Mb+ / 12Mb+ wysyłania) <- dałem taki przykład a jedynie co to mam taką tabelę i nic więcej 

ZgO0BLy.png

Co to jest za firma? :)

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

Multimedia

Jeżeli jest tak to powinni Ci tyle udostępnić. Testy są okej, wydaje mi się że to jest wina tej aplikacji.

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

Jeżeli jest tak to powinni Ci tyle udostępnić. Testy są okej, wydaje mi się że to jest wina tej aplikacji.

­

Dzwoniłem do nich i kazali mi testy połączenia robić co jakiś czas i zobaczymy co będzie podpisywałem umowę 60/12 i nie było OD czy DO więc nie wiem w czym problem w każdym bądź razie dziękuję za pomoc ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...