Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer na Windows 8 - Otwieranie portu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym postawić serwer na Windows 8 [bez Hamachi] ale niestety mam problem z otwarciem portu.

Rzeczy które zrobiłem:

1. Odblokowałem port 25565 w zaporze systemowej

2. Wszedłem w router [TP-Link TDW8920G]

3. Otworzyłem Cmd komenda ipconfig i z Ethernet adapter zabrałem IPv4 (czyli IP komputera w sieci lokalnej) dowiedziałem się że adres to 192.168.1.2

4. Następnie wypełniłem pola[Nat/Virtual servers] :

Server Name                External Port Start               External Port End           Protocol                 Internal Port Start            Internal Port End                 Server IP Address

Minecraft                      25565                                   25565                              TCP                          25565                                25565                                192.168.1.2

5. Żeby sprawdzić port skorzystałem z "PortForward Network Utilities"

6. Pisze że nie działa i port jest dalej zablokowany.

Proszę o pomoc jeżeli coś źle robię to proszę o komentarz

Mój dostawca to TP.

dodatkowo korzystam z no-ip aby zmienić DNS na własne ip:

Hostname            Username                                   Service             Interface  

moja           nazwa e-mail z no-ip.pl          noip                             ppp_0_35_1 [nie wiem do czego to jest]

jestem amatorem więc proszę o tłumaczenie jak dla amatora jednak coś więcej też mogło by być. Możliwe że bd potrzebne jakies inne opcje wiem tyle że na moim starym routerze działało :/.

Opublikowano

Odpowiedź trochę nie na temat, ale czy nie lepiej po prostu zainwestować to 8 złoty i kupić sobie serwer 775 MB RAM, bez limitu slotów na Pukawka.pl?

Mimo wszystko będzie łatwiej, bez lagów zamiast stawiać u siebie na PC i go katować bukkitem :)

//

jebie mnie ten warn, mozesz dac mi jeszcze 40 to od razu zrobie nowe konto. rejestracja z 10minutesmail trwa 30 sekund ;)

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Opublikowano

komputer w miarę dobry jest a już kiedyś serwer na kompie robiłem i port działał :/ ale zobaczę na pukawka.pl [chcę zrobić właśnie serwer zombie apocalypse] 

Opublikowano

komputer w miarę dobry jest a już kiedyś serwer na kompie robiłem i port działał :/ ale zobaczę na pukawka.pl [chcę zrobić właśnie serwer zombie apocalypse]

Jak serwer zombie apocalypse to maszyna min. 3-4 gb ram bo na lagach nikt grać nie będzie... .

Więc dołożyć troche więcej i kupić na pukawce to "bez limitu" ram i procesora albo VPS.

Opublikowano

Jak serwer zombie apocalypse to maszyna min. 3-4 gb ram bo na lagach nikt grać nie będzie... . Więc dołożyć troche więcej i kupić na pukawce to "bez limitu" ram i procesora albo VPS.

Na komputerze mam 8gb ram'u :/ ale pukawka też fajny hosting zazwyczaj używałem ownserver.pl ale widzę że ta oferta max jest dość fajna tylko mam pytanie czy można ja przedłużyć np o 2 miesiąc bo nigdzie nie widzę takiej opcji :/

Opublikowano

@Algidopl

OwnServer już padł

@antyzjebyjewane

Spróbuj wyłączyć zaporę systemową!

Potrzebujesz tanich punktów na Pukawka.pl?

Pisz PW! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...