Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vampire4Fun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie :)

Czy moglibyscie mi polecic mikrofon który redukuje szumy na maxa, oraz żeby nie zmieniał mi głosu.

Nagrywałem Mikrofonem i słuchawkami Creative Fatality, ale jak cos nagrałem to były szumy i głos miałem jak dziecko 11 letnie a mam 15 lat...

Fajnie by było gdyby głos był taki jak w realu ( oraz redukował wszystko co jest w otoczeniu  )

Przypominam że mikrofon ma być do 200 zł!

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Samson Go Mic

Behringer C1 [do niego statyw..]

Renkforce AT-100 [również potrzebuje statywu]

Są to mikrofony studyjne.

Co do głosu - to kompresja nagrywania zapewne słaba + mikrofon niczym nowa oferta w Lidlu.. Trzeba przejść mutację, potem się bawić w nagrywanie.

Każdy mikrofon zmienia delikatnie głos, lecz w takim mikro jak Blue Yeti, masz tak minimalnie, że nie zauważasz - wtedy problem programu się pojawia.

Opublikowano

Ja osobiście polecam dołożyć do 280 zł (około) i kupić Samson C01U, lub za około 230 zł Reloop sPodcaster.

Jeżeli jednak nie jesteś w stanie dozbierać, to tak jak kolega wyżej wymienił:

- Samson Go Mic,

- Behringer, ale nie C1, tylko C1u, różnica jest taka, że C1 nie podłączysz do komputera, tylko byś musiał kupić konsole, która też kosztuje. Dodatkowo, Behringer C01u ma słabą czułość i jest dość awaryjny.

- Renkforce - o tym mikrofonie nie słyszałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...