Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie można używać shaderów z OptiFine.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z shaderami, mianowicie mam problem  od pewnego czasu, że nie mogę używać Optifine wraz z shaderami bo mi sie crashuje minecraft i nie chce się włączyć. + Od pewnego czasu na shaderach mam problem z wodą, woda mi się przecina ( W kwadraty) tak jak by (chanki) i nie wygląda to za fajnie takie przerwy co chwile w wodzie i nie wiem czy to jest spowodowane.

Wersje mc mam 1.7.10..

Myślę, że ktoś pomoże, bo jak używam modów(różnych) to mi optifine nie chce działać i mi mc crashuje i muszę go usuwać(Optifine). Przed formatem kompa miałem wszystko okej, Optifine działał mi z shaderami i modami a teraz nie działa a shadery to gówno teraz:/

Liczę na pomoc bo zmagam się z tym od 2 dni i nie wiem w czym problem.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jeszcze jedno pytanie, dotyczące karty graficznej.

Jaką musiał bym mieć karte graficzną (ile ramu,procek) aby grać na shaderach seus ULTRA,Standard. 

Dzięki za pomoc, jeżeli coś było nie do zrozumienia to postaram się to poprawić.

Opublikowano

1. Zainstaluj sterowniki do karty graficznej(jeżeli masz to ok.) Możliwe, że źle instalujesz. Obejrzyj poradnik najlepiej. Teraz najnowszy launcher premium niepotrzebuje javy(tak pisało jak nie to przepraszam).

2. Do shaderów ważniejszy jest procesor. Taki i5 wystarczy. 1gb Ram oraz karta graficzna ok 500zł, polecam GeForce'a.

Regulaminowa Sygnatura

Opublikowano

1. Zainstaluj jave 7u76 (Dobrze pracuje z mc, usuń inną jeżeli ją masz)

2. Zaktualizuj sterowniki karty graficznej 

1. Zainstaluj sterowniki do karty graficznej(jeżeli masz to ok.) Możliwe, że źle instalujesz. Obejrzyj poradnik najlepiej. Teraz najnowszy launcher premium niepotrzebuje javy(tak pisało jak nie to przepraszam).

2. Do shaderów ważniejszy jest procesor. Taki i5 wystarczy. 1gb Ram oraz karta graficzna ok 500zł, polecam GeForce'a.

i5 nie potrzyma na seus (co najmiej 2gb Ram)

3004114311037501010629.png

Opublikowano

1. Zainstaluj jave 7u76 (Dobrze pracuje z mc, usuń inną jeżeli ją masz)

2. Zaktualizuj sterowniki karty graficznej 

i5 nie potrzyma na seus (co najmiej 2gb Ram)

Nie potrzyma, czyli za słaby? Myślę, że chodziło ci o nie potrzeba, bo na 100% wystarczy.

/topic

I jak? Poprawiło się? Jak nie to pisz, spróbuję pomóc.

Regulaminowa Sygnatura

Opublikowano

mam pytanie, czy znacie jakiś dobry program( darmowy ) który służy do instalacji sterowników?

Topic/

Mam na kompie 4 albo 8gb ramu. Ale ram nic nie zmienia w stosunku chyba do shaderów.

Opublikowano

Jak masz kartę nvidii, czyli geforca jak kolega wyżej pisał to wejdź tylko na strone nvidia.com i tam wejdź sterowniki i wybierz swój model karty i będziesz miał od razu najnowsze. Intel i5 spokojnie pociągnie na  seus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...