Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik Zamiana potworów na tekstury psa.

PlatynaT3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik został stworzony w 100% przeze mnie dla innego forum o tematyce metin2.

Mam nadzieję, że również tutaj się on przyda.

Potrzebujemy Notepad++ Oraz EterNexusa

http://notepad-plus-plus.org/download/v6.3.html

http://www7.zippyshare.com/v/92419965/file.html

Następnie kopiujemy root.eix oraz root.epk i wrzucamy do folderu, gdzie znajduje się EterNexus.

Potem otwieramy EterNexusa.

Naciskamy "File" i "Extract Archive". Program automatycznie "wymusza" otwarcie pliku z rozszerzeniem ' eix ' . Pliczek nam sie ładuje. Następnie w folderze z programem sam wykonuje folder o nazwie "root". Wchodzimy w ten folder i odszukujemy plik tekstowy "npclist". Otwieramy za pomocą Notepada++..

Otwiera nam się Notepad++.

Teraz szukamy naszych moobów. Ja osobiście dzisiaj zamieniałem mooby z mapy 190.

Na górze w zakładkach jest "Szukaj" wpisujemy nazwę mooba i dajemy na "zamień". Wpisujemy frazę mooba, w moim wypadku był to "troll" (wyszukiwałam ogólnie), pod spodem piszemy: stray_dog. Naciskamy "zamień wszystkie" . Wyświetla nam sie mały komunikat u dołu tego okienka, to na niebiesko, informujący, że mooby zostały zamienione (i ich ilość)

9187514277360071331707.png

Włączamy serwer przez ikonę klienta (broń Boże przez patchera - on przywróci prawidłowe mooby). Cieszymy się grą ;-)

Mam nadzieję, że rozwiałam wszelkie wątpliwości i zachęcam do samodzielnej zabawy. 

Listę id moobów znajdziemy Tutaj: http://www.mpcforum....tkie-po-polsku/

Skan:

6680914277469591331707.jpeg

do moderatorów: myślę ze 5% ściągniecie ;d

Opublikowano

Fajny dosyć poradnik, gdzieś już chyba podobny widziałem. Nie wierze Avastowi no ale dobra zobaczymy. Plus +. :) Kiedyś się przyda. 

Opublikowano

Bardzo dobra sprawa dla graczy ze słabszymi komputerami którym z czasem gra po prostu zwalniaaa... Nie wierzyłem w to dopóki nie spotkałem w jakimś cliencie "Moby: Normalne       Dzikie Psy" i faktycznie daje się odczuć różnicę WIELKĄ. Polecam gorąco

Opublikowano

Już cos takiego jest, ale zrobienie jeszcze jednego poradnika, dobrze opisanego, to chyba nie problem :)

895041b0b72123aamed.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

­Jest to pewniejszy sposób na zamianę, niż wrzucenie plików samych do clienta. Bardzo dobry poradnik, a co ważniejsze przydatny dla każdego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...